Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton viime viikolla keskeytyneet sopimusneuvottelut jatkuvat tiistaina – neuvotteluja hiertävät kiky-sopimuksen 24 palkatonta työtuntia

9:29
Neuvotteluosapuolet kommentoivat jumiutuneita neuvotteluja lokakuun lopussa.

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto jatkavat työehtosopimusneuvotteluja tiistaina iltapäivällä, kertoo Teollisuusliiton yhteiskuntasuhdepäällikkö Pauli Takala. Sopimusneuvottelut keskeytyivät viime torstaina.

Neuvotteluissa ovat hiertäneet erityisesti kilpailukykysopimuksen 24 palkatonta työtuntia, jotka työnantaja on halunnut säilyttää ja palkansaajat poistaa.

Syksyn työehtosopimusneuvottelujen ensimmäiset työtaistelutoimet alkoivat maanantaina puolilta öin, kun Teollisuusliiton ja ammattiliitto Pron ylityökiellot tulivat voimaan.

Teollisuusliiton ylityökiellon piirissä on noin satatuhatta työntekijää teknologiateollisuuden, pelti- ja teollisuuseristysalan ja malmikaivosten sopimusaloilla sekä puolustusministeriön työpaikoilla. Pron ylityökielto koskee kaikkia teknologiateollisuuden toimihenkilötehtäviä.

Liitot julistivat ylityökiellot, kun uusista työehdoista ei päästy sopuun ennen edellisten sopimusten umpeutumista lokakuun lopussa. Ylityökiellot jatkuvat ensi viikon perjantaihin asti.

Työantajapuolta edustava Teknologiateollisuus on sanonut ylityökieltojen hankaloittavan neuvotteluja ja vaikeuttavan yritysten toimintaa ja toimituksia asiakkaille.

Teknologiateollisuuden sopimuksia on pidetty suunnannäyttäjinä koko meneillään olevalle liittokierrokselle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja