Tekniikka ja Talous: Myös suomalaiset Mercedes-Benzin omistajat saattavat ajaa päästöhuijaus-Mersuilla – näinä vuosina valmistettuja autoja aiotaan kutsua takaisin

1:56
Tältä näyttää Mersun uusi lippulaiva-SUV eli GLS

Suomen teillä ajaa mahdollisesti lähes tuhat Mercedes-Benz-katumaasturia, joiden ohjelmistoa on peukaloitu, kertoo Tekniikka ja Talous -lehti.

Lehden mukaan Veho aikoo kutsua takaisin yhteensä 883 dieselkäyttöistä GLK 220 -katumaasturia, joihin on mahdollisesti asennettu pakokaasuja väärentävä ohjelmisto. Katumaasturit ovat valmistettu vuosina 2012-2015.

Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen kertoo, että takaisinkutsun piiriin kuuluvien autojen omistajiin ollaan yhteydessä kirjeitse, kun päivitys Suomen markkinoille tulee saataville. Tätä ennen Mersu-kuskien ei tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin, lehti kertoo.

Kymmeniä tuhansia autoja korjaamolle

Takaisinveto liittyy päästöhuijausjupakkaan, jossa saksalainen autovalmistaja Daimler, joka on tullut tunnetuksi Mercedes-Benzistä, vetää Automotive News Europen mukaan kymmeniä tuhansia dieselkäyttöisiä katumaastureita pois markkinoilta Saksassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja