Tekniikka ja Talous: Myös suomalaiset Mercedes-Benzin omistajat saattavat ajaa päästöhuijaus-Mersuilla – näinä vuosina valmistettuja autoja aiotaan kutsua takaisin

1:56
Tältä näyttää Mersun uusi lippulaiva-SUV eli GLS

Suomen teillä ajaa mahdollisesti lähes tuhat Mercedes-Benz-katumaasturia, joiden ohjelmistoa on peukaloitu, kertoo Tekniikka ja Talous -lehti.

Lehden mukaan Veho aikoo kutsua takaisin yhteensä 883 dieselkäyttöistä GLK 220 -katumaasturia, joihin on mahdollisesti asennettu pakokaasuja väärentävä ohjelmisto. Katumaasturit ovat valmistettu vuosina 2012-2015.

Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen kertoo, että takaisinkutsun piiriin kuuluvien autojen omistajiin ollaan yhteydessä kirjeitse, kun päivitys Suomen markkinoille tulee saataville. Tätä ennen Mersu-kuskien ei tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin, lehti kertoo.

Kymmeniä tuhansia autoja korjaamolle

Takaisinveto liittyy päästöhuijausjupakkaan, jossa saksalainen autovalmistaja Daimler, joka on tullut tunnetuksi Mercedes-Benzistä, vetää Automotive News Europen mukaan kymmeniä tuhansia dieselkäyttöisiä katumaastureita pois markkinoilta Saksassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja