Teknavi Pariisissa: Passatista heti sedan ja farmari

Volkswagenin ykköstähtenä Pariisin autonäyttelyssä tuikki odotetusti uusi Passat. Volkswagenin Pariisi-tunnelmia kommentoi Teknaville VV-Auton tuoteryhmäpäällikkö Kari-Mikael Järvenpää.

Kari Mikael Järvenpää, esillä on uusi Passat. Näyttää tutulta, mutta paljon taitaa olla uutta?
– Se on täysin uusi Passat, kahdeksannen sukupolven Passat. Passat on itse asiassa meidän vanhin brändi. Yli 22 miljoona myytyä Passatia kautta maailman, ja jokainen mallisukupolvi myynyt yli kaksi miljoona. Autossa on aimo annos lisää tyyliä, dynamiikkaa ja teknologiaa aimo – mukavuutta unohtamatta.

Passatin ennakkomyynti on Suomessa jo käynnistynyt. Ensimmäisiä autoja saadaan Suomeen marraskuun loppupuolella. Passat tulee poikkeuksellisesti samaan sekä Sedan- että Variant-mallisena.

Passatin ja Passat-farmarin saa pian myös GTE-pistokehybridinä.
– Passat on Volkswagenin kolmas ladattava hybridi (aiemmat XL1 ja Golf GTE). Hybridi tulee Suomen markkinoille noin vuoden päästä. Malli yhdistää yhdistää GTI-luokan tehokkuuden ja matalat päästöt. Vastuullisuus ja innovatioot ovat tärkeitä asioita Volkswagenille.
Volkswagenilla on luonnollisesti paljon muutakin esillä Pariisissa.

Mihin muuhun Passatin lisäksi kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota?
– Ainakin upouuteen Golfin Alltrack-mallin. Se on tilava farmari, jossa on korotettava maavara. Autossa on Passat Alltrackista tuttuja elementtäjä. Golf Alltrackin saa myös neliveto-automaattina. Golfin suurperhe laajenee taas. Ei voi sanoa, että kyseessä on erikoismalli, koska uskomme kaupalliseen menestykseen Suomessa. Golf Alltrack saapuu Suomeen keväällä 2015.

Teksti: Jussi Ojala, Pariisi

Lue myös:

    Uusimmat