Mainos

Teinityttö varasti meikkejä ja ajoi paetessaan mopoautolla vartijan päälle – vartija joutui konepellille vauhdin kiihtyessä

Tyttö arvasi, että vartijat ottaisivat hänet kiinni meikkien viemisestä. Hän ei halunnut selittää tapahtunutta vaan pakeni mopoautolla paikalta ajaen samalla vartijan päälle. 

Viime kuussaMTV uutiset kertoi poliisia mopolla paenneesta nuoresta. Katso video!

1:18

Tekohetkellä 16-vuotias tyttö anasti kauppakeskus Puuvillassa sijaitsevasta K-Citymarketista kolme meikkituotetta. Teko tapahtui Porissa joulukuun lopussa 2016.

Vartija oli huomannut valvontakameran näytöltä teon ja ilmoittanut siitä valvontakierroksella olleille kahdelle järjestyksenvalvojalle.

Vartija ja järjestyksenvalvojat seurasivat anastuksesta epäiltyä ja tämän seurassa ollutta alle 15-vuotiasta tyttöä kauppakeskuksen paikoitusalueen kolmanteen kerrokseen. Tytöt olivat istuneet mopoautossa.

Järjestyksenvalvoja loukkaantui 

Toinen järjestyksenvalvojista juoksi mopoauton viereen ottaen samalla kiinni kattokaiteesta ja yrittäen avata mopoauton ovea. Ovi oli kuitenkin lukossa. Auton lähtiessä liikkeelle naispuolisen järjestyksenvalvojan olkapää oli retkahtanut.

Järjestyksenvalvoja oli huutanut pysähtymiskäskyn, mutta mopoautoa ajanut tyttö oli lähtenyt ajamaan eteenpäin kohti ramppia.

Oikeudessa järjestyksenvalvoja kertoi, että hän oli loukannut olkapäätään ja selkäänsä. Vartijan pienen lapsen hoito oli vaikeutunut loukkaantumisen takia. Hän kertoi, että olkapää kipuilee edelleen.

Naisvartija yritti pysäyttää mopoauton

Tässä vaiheessa naisvartija oli juossut rampille. Samalla hetkellä henkilöauto oli ajanut ramppia ylös. Mopoauto oli tullut paikoitusalueelta rampille ja pysähtynyt. Vartijan mukaan mopoautoa ajanut tyttö oli katsonut häntä, jolloin hän näytti pysähtymismerkkiä.

Merkistä välittämättä tyttö ajoi mopoautolla suoraan kohti vartijaa, joka otti osuman vastaan käsillään. Mopoauto osui vartijan polvien ja reisien kohdalle.

Vartija joutui mopoauton konepellille vauhdin kiihtyessä. Hän kertoi oikeudessa, että hänen housunsa olivat ottaneet kiinni johonkin. Hänen kuitenkin onnistui hypätä pois auton päältä, koska housut repeytyivät.

Tapahtumasta aiheutui vartijalle kipua polviin, reisiin ja alaselkään. Lisäksi hänellä oli ollut niska- ja päänsärkyä.

Kertomus muuttui oikeudessa

Oikeudessa tyttö sanoi, että kun oli nähnyt vartijat paikoitusalueella, hän oli ymmärtänyt, että kyse oli hänen hetkeä aiemmin tekemästä anastuksesta. Hän ei halunnut selvittää tapahtunutta vaan lähti ajaman pois. Vieressä istunut toinen tyttö lukitsi mopoauton ovet.

Oikeudessa tyttö kertoi, ettei hän ollut nähnyt rampilla seisovaa vartijaa. Poliisille hän oli kuitenkin esitutkinnassa kertonut: "Kun lähdin ajamaan poistumisrampille, niin toinen vartija hyppäsi suoraan autoni eteen ja hänen kätensä osuivat autooni, mutta mielestäni vartija ei kaatunut tässä törmäyksessä".

Esitutkinnassa epäilty kertoi tuossa tilanteessa ensi jarruttaneensa "aivan vähän" ja sitten painaneensa taas kaasua.

Tuomio ryöstöstä nuorena henkilönä

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi tytön viime viikolla antamassaan tuomiossa neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ryöstöstä nuorena henkilönä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta nuorena henkilönä.

Nyt 17-vuotias tyttöä määrättiin myös vuodeksi ja kolmeksi kuukauden valvontaan.

Järjestyksenvalvojalle tyttö joutuu maksamaan korvauksia kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1 500 euroa sekä kärsimyksestä 750 euroa. Vartijalle tyttö joutuu maksamaan 1 500 euroa kivusta ja särytä.

Tuomio ei vielä lainvoimainen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.