Teinityttö sokeutui tuntemattoman sairauden takia lomaristeilyltä palattuaan: "Kukaan ei tiedä syytä"

10:13
Videolla keskustellaan antibiooteista.

15-vuotias yhdysvaltalaisteini Jordyn Walker sokeutui tuntemattoman sairauden takia. Oireet alkoivat jonkin ajan kuluttua siitä, kun perhe oli palannut kesälomaristeilyltä. Perhe toivoo, että joku jossain tietäisi, mikä tyttöä vaivaa.

15-vuotias yhdysvaltalainen Jordyn Walker sokeutui mystisen sairauden takia, kertoo muun muassa Fox 5 San Diego -sivusto.

Missourista kotoisin oleva Jordyn oli intohimoinen valokuvaaja ja koulunsa baseballjoukkueen vetäjä. Tuntematon sairaus kuitenkin muutti hänen elämänsä.

Oireet alkoivat pian sen jälkeen, kun perhe oli palannut takaisin lomaristeilyltä heinäkuussa 2017.

Lääkärit hämillään

Ensin lääkärit hämmästyivät, kun Jordynilla oli kovaa vatsakipua ja hänen ulosteessaan oli verta.

Testien jälkeen lääkärit totesivat, että hän kärsii sivuontelotulehduksesta. 15-vuotias menetti lopulta maku- ja hajuaistinsa, minkä vuoksi hän kävi useita kertoja eri asiantuntijoiden vastaanotolla.

– Kaikki parantui normaaliksi, Jordanin äiti, Kendyll, kertoo.

Lääkärien mukaan olisi epätodennäköistä, että vastaavanlainen tila enää palaisi. Kaksi viikkoa ennen joulua, 16 kuukautta ensimmäisten koettelemusten jälkeen Jordynin sairaus palasi takaisin toden teolla.

– Koko naamani muuttui violetiksi ja mustelmaiseksi ja jättimäiseksi veren takia, Jordyn kertoo Fox 5 San Diego -sivustolle.

– Oli kamalaa nähdä sen tapahtuvan uudelleen ja tietää, että emme voineet tehdä mitään, äiti sanoo.

Jordyn vietiin Kansasin yliopistollisen sairaalan päivystykseen. Hän joutui tehohoitoon.

Sairauden syytä ei tiedetä

16 päivän aikana hänelle tehtiin erilaisia testejä. Hänen kasvojensa ja silmiensä turvotusta yrtettiiin vähentää myös kahden kirurgisen operaation avulla.

Kaiken tämän jälkeen seurasi kuitenkin lohduttomia uutisia: toistaiseksi tuntemattomaksi jääneen sairauden vuoksi Jordyn tulee olemaan loppuelämänsä sokea.

– Kukaan ei tiedä syytä. Ei ole mitään tehtävissä, Kendyll kertoi Fox4KC.com-sivustolle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äiti suree sitä, mitä kaikkea tyttäreltä jää kokematta.

– Hän ei koskaan pääse ajamaan autoa. Hän ei koskaan näe sisartensa menevän naimisiin, Kendyll kertoo.

"En aio antaa tämän pysäyttää minua"

Jordyn oli taitava jousiampuja ja haaveili toimittajan ammatista. Nyt kaikki on kuitenkin muuttunut, mutta Jordan ei anna vastoinkäymisten masentaa itseään.

– En aio antaa tämän pysäyttää minua, Jordyn kertoo.

Perhe on äärimmäisen kiitollinen kaikesta saamastaan tuesta. He toivovat, että joku jossain tietäisi, mikä Jordynia vaivaa.

– Jos jollakulla on minkäänlaista aavistusta siitä, mikä hänellä voisi olla tai millaisiin testeihin hän voisi mennä, jotta tämä ei tapahtuisi enää uudelleen, olemme todella kiitollisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja