Tehyn Rytkönen: "Palkkamonttulakia" vastaan on taisteltava – painavat terveiset Petteri Orpolle

Aikovatko Tehy ja Akava osallistua helmikuun työtaisteluihin? 5:30
Katso video: "Nyt todellakaan ei jäädä tumput suorina seisomaan tässä tilanteessa", Millariikka Rytkönen lataa Tehyn tulevista päätöksistä.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kuvailee tekeillä olevaa lakia palkkamonttulaiksi, jota vastaan on taisteltava. Samalla hän uskoo, että neuvottelupöytään palaaminen ratkaisisi vielä asian.

Helmikuun alusta on tulossa lakkojen täyteinen. Useat työntekijäliitot ovat jo kertoneet tulevista työtaistelutoimista, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy kertoo omistaan huomenna. Tehyn valtuusto päätti, että Tehyn hallitus saa valmistella työtaistelutoimia ja puheenjohtajisto päättää niistä.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen arvioi Viiden jälkeen -haastattelussa, että suurella todennäköisyydellä valtuuston tahtotilaa kuunnellaan.

– Nyt todellakaan ei jäädä tumput suorina seisomaan tässä tilanteessa, Rytkönen toteaa.

Rytkönen kuvailee tekeillä olevaa lakia palkkamonttulaiksi, jota vastaan on taisteltava.

Hän sanoo, että jos vientivetoinen työmarkkinamalli menee lakiin, ei Tehy jää vain seuraamaan tilannetta sivusta. Hän sanoo, että sitten seuraa oikeustoimia.

Rytkönen uskoo neuvottelun ratkaisevan umpisolmun

Rytkönen kertoi lähetyksessä uskovansa, että pattitilanne saataisiin ratkaistua neuvotteluteitse, jos tahtoa olisi.

– Tämä on käsittämätön tilanne, että Petteri Orpo on täysin sulkenut korvansa.

Rytkönen kertoo Tehyn tuoneen pöytään rakentavia ratkaisuja. Hän sanoi uskovansa, että yhdessä Suomeen voitaisiin löytää työmarkkinamalli sekä sen varaventtiilit.

– Edelleen olen sitä mieltä, että neuvotteluteitse löydetään ratkaisu tähänkin ongelmaan.

Tehyn Rytkönen kertoo, että tarvittaessa Tehy on valmis hyödyntämään koko työtaistelupatteristoaan. Hän sanoi, että tilanteen ratkaisuun tarvitaan nyt paitsi erilaisia työkaluja myös malttiakin.

Lähetyksessä kuullaan myös työtaistelutoimiin ryhtyvän Akavan puheenjohtaja Maria Löfgrenin viesti elinkeinoelämälle. Katso koko haastattelu yltä!

Lue myös:

    Uusimmat