Tehy ja SuPer ilmoittavat tiistaina työtaistelutoimistaan

Tehy ja SuPer ilmoittavat huomenna tiistaina poliittisista työtaistelutoimistaan.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy kertoo huomenna tiistaina työtaistelutoimistaan. Tiedotteessa kerrotaan, että Tehyn valtuusto antoi järjestön hallitukselle ja puheenjohtajistolle valtuudet poliittisiin työtaistelutoimiin.

Suunnitellut tukitoimet liittyvät hallitusohjelman kirjauksiin, joiden Tehy katsoo uhkaavan jäsentensä oikeuksia ja asemaa. Tiedotteessa kerrotaan muun muassa, että lakivalmistelu merkitsisi hoitajille ikuista palkkakuoppaa.

– Valtuusto katsoi, että poliittisille tukitoimille on selvä tarve. Tilanteet saattavat muuttua nyt kuitenkin nopeasti ja sen vuoksi valtuusto arvioi, että yksityiskohtaisempaan valmisteluun ja päätöksiin tarvitaan tässä ajassa ketteryyttä, kertoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tiedotteessa.

Huomenna työtaisteluilmoitus myös SuPerilta

Myös Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer aikoo ilmoittaa tiistaina tulevista työtaistelutoimistaan, kertoo liitto tiedotteessaan.

SuPerin liittohallitus on antanut puheenjohtajalle valtuudet päättää tulevista työtaistelutoimista koskien hallitusohjelman työelämäheikennyksiä.

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola kertoo tiedotteessa, että moni hallitusohjelmaan sisältyvä heikennystavoite kohdistuisi voimakkaimmin naisvaltaisiin aloihin ja julkiselle sektorille. 

Paavolan mukaan toimet heikentävät sopimusvapautta, työelämän houkuttelevuutta sekä työntekijöiden toimeentuloa ja työhyvinvointia. Paavola katsoo, että jo valmiiksi kriisissä oleva hoitoala tulisi kärsimään hallituksen suunnitelmista. Hallitusohjelmassa oleva vientivetoinen malli polkisi Paavolan mukaan työntekijöiden oikeuksia.

Helmikuun alkuun on luvassa työtaisteluita. Aiemmin tänään korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava kertoi vastatoimistaan Orpon hallituksen työelämäkaavailuille.

Lue myös:

    Uusimmat