Näin AKT:n lakko iskee: Satamat, kuljetukset, korjaamot...

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT osallistuu laajoihin poliittisiin lakkoihin 1.–2. helmikuuta. 

AKT kertoo, että sen osalta mukana ovat liki kaikki toimialat ja työnseisaukset koskevat noin 160:tä yritystä ja yli 20 000:ta työntekijää.

Mukana ovat kuorma-autoala, linja-autoala, matkahuoltoala, kaupan automiehet, säiliöauto- ja öljytuoteala, matkatoimistoala, terminaalitoiminta, huolinta-ala, huoltokorjaamot, AKT:n Viking Linen työntekijät ja ahtausliikkeiden toimihenkilöt, ahtausala sekä lentokentät.

AKT:n mukaan työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Poliittisella työtaistelulla AKT vastustaa hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia. AKT painottaa, että mieltä ei osoiteta hallitusta tai demokratiaa vaan hallituksen työelämälinjauksia vastaan.

– Hallitus ei ole osoittanut minkäänlaista halua tulla työtekijöitä vastaan. Hallituksen työelämäheikennykset ja sosiaaliturvaleikkaukset ovat kestämättömiä. Työntekijöiden paha olo purkautuu poliittisina mielenilmauksina ja lakkoina, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko sanoo tiedotteessa.

AKT on mukana myös lentoliikenteeseen kohdistuvassa poliittisessa mielenilmauksessa.

Suomen lentoliikenne pysähtyy lähes kaikilla Suomen lentokentillä – "Historiallinen työtaistelutoimi" 11:22
Katso tiedotustilaisuus: Suomen lentoliikenne pysähtyy lähes kaikilla Suomen lentokentillä 

Kokko: Esillä tes-järjestelmän romuttaminen

Kokko täsmensi tänään perjantaina tiedotustilaisuudessa STT:lle, että AKT:n lakolla vastustamat toimet jakaantuvat kolmeen osaan.

Sosiaaliturvaleikkausten ja yksittäisiin työntekijöihin kohdistuvien toimien lisäksi toimet, jotka Kokon mukaan romuttaisivat nykyisen työehtosopimusjärjestelmän, ovat vastustettavien asioiden listalla.

– Näitä kolmea on hirveän vaikea panna tärkeysjärjestykseen, mutta nämä kaikki kolme siellä painavat vaakakupissa, Kokko sanoo.

Pääsy mielenosoitukseen turvataan

AKT kertoo, että linja-autoliikenne ja matkahuolto ovat työtaistelutoimien ulkopuolella torstaina 1. helmikuuta, sillä mahdollisimman monelle halutaan antaa mahdollisuus osallistua SAK:n ja STTK:n yhdessä järjestämään STOP Nyt! -mielenilmaukseen Senaatintorilla Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat