Tehy tarkentaa: Hus ei sittenkään maksa hoitajille koronalisää – asiasta ei ole syntynyt sopua työnantajan kanssa

Tehy tarkentaa pääluottamusmiehensä antamaa haastattelua MTV Uutisille, joka koski Husin hoitajille mahdollisesti maksettavaa koronlisää. Tehyn mukaan lisästä ei ole päästy sopuun. 

Sairaaloiden kuormitus on kasvanut viime viikkoina huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Hoitohenkilökuntaa ei ole riittävästi ja tämän vuoksi hoitajien palkkaus ja mahdollinen koronalisä on jälleen noussut esille.

Tehyn Husin puheenjohtaja Reija Sjöholm tarkentaa tilannetta MTV Uutisille, että työnantaja ei suostu neuvottelemaan koronalisästä.

– Nyt kun meillä oli keskiviikkona neuvottelut, työnantaja ilmoitti, että tämä ei ole koronalisä.

– Työnantajahan esitti tehtävälisää 1.3-31.5 väliselle ajalle teholla työskenteleville henkilöille, joiden tehtävä muuttuu tilapäisesti henkilöstösiirtojen tai potilasmäärän kasvun seurauksena.

Saman suuruista, eli 150 euron lisää, työnantaja esitti myös työntekijälle, joka siirtyy työskentelemään toiseen työyksikköön tietyksi ajaksi.

– Nämä korvaukseen oikeutettavat henkilöt määritellään kussakin tulosyksikössä.   

Korvaus ei ole varma edes teho-hoitajalle

– Työnantaja sanoi, että korvaus on tulossa vain osalle hoitajista eli työnantaja päättää, ketkä korvauksen saavat.

Neuvotteluissa työnantaja perusteli Sjöholmin mukaan asiaa sillä, että kaikkien työ tehollakaan ei ole muuttunut.

– Työnantajan mukaan tehtävälisää maksetaan niille, joiden tehtävä on tosiaan muutunut henkilöstönsiirtojen tai potilasmäärän kasvun seurauksena.

Tehy esitti neuvotteluissa, että lisää tulisi maksaa laajemmin henkilöstölle, kuten vuodeosastoilla ja päivystyksessä työskenteleville.

– Työnantaja ei tähän suostunut ja me jäimme erimielisiksi. Me emme hyväksyneet korvaussummia emmekä sitä, että vain osalle annetaan tehtävälisä tai henkilökohtainen lisä.

Mitään jatkoneuvotteluja ei ole ainakaan toistaiseksi sovittu.

Lue myös:

    Uusimmat