THL: Suomessa 704 uutta koronatartuntaa, uusia koronakuolemia kolme

THL: Kevyt kolmen viikon sulku ei riitä tartuntojen kääntämiseen laskuun – pääsiäisenä voisi olla nykymenolla lähes 4000 tartuntaa päivässä 2:10
THL: Kevyt kolmen viikon sulku ei riitä tartuntojen kääntämiseen laskuun – pääsiäisenä voisi olla nykymenolla lähes 4000 tartuntaa päivässä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan Suomessa on todettu 704 uutta koronavirustartuntaa.

Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 2 492 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaiken kaikkiaan Suomessa on koronapandemian alkamisen jälkeen raportoitu nyt 60 904 tartuntatapausta.

Suomessa on raportoitu 767 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, mikä on kolme enemmän kuin eilen. Erikoissairaanhoidon osastoilla on 105 koronapotilasta, perusterveydenhuollon osastoilla 96 ja teho-osastoilla 38.

Tautitilanne Suomessa on kärjistynyt ja viimepäivinä on jatkuvasti raportoitu suurista tartuntamääristä. Valtioneuvosto ja tasavallan presidentti tekivät maanantaina yhteistoiminnassa päätöksen, että maassa vallitsevat pahenevan koronatilanteen johdosta poikkeusolot.

Hallitus päätti tänään esittää eduskunnalle neljän valmiuslaissa olevan poikkeusvaltuuden käyttöönottoa.

Käsittelyn on määrä alkaa eduskunnassa maanantaina.

Näillä valmiuslain pykälillä voidaan muun muassa joustaa kiireettömän hoidon määräajoista ja siirtää potilaita sairaalasta toiseen. Niillä voidaan myös keskittää viestintää valtioneuvoston kanslialle ja antaa valtioneuvostolle päätösvaltaa työnjaosta hallinnonalojen välillä silloin, jos siitä on epäselvyyttä.

Lue myös:

    Uusimmat