Tehokkaille Tesla-käännyttäjille alkoi tulla postissa ”outoja” vaatimuksia – syyllinen tosin katsoo peilistä

Tässä on uusi Tesla Model S 1:03
Uudet Teslat saavat erikoisen ohjauspyörän, joka ei ole pyörä laisinkaan.

Tässä maailmassa pakollista ei ole kuin kuoleminen ja verojen maksaminen.

Autovalmistaja Teslalla on ollut pitkään käytössään niin sanottu suositusohjelma. Tämän avokätisen ohjelman ansiosta Teslan sähköauton omistaja on voinut ansaita ilmaisia Supercharger-pikalatauskilometrejä tai arvokkaita tuotepalkintoja.

Itse asiassa aiemmin palkintojen joukossa oli jopa sellaisia tilaisuuksia kuin päästä seuraamaan SpaceX-yhtiön avaruusraketin laukaisua tai olla yksi ensimmäisistä ihmisistä, jotka saavat testata tulevaa Roadster-mallia – jaossa oli jopa ilmaisia autoja, mutta nykyisin ohjelmaan kuuluvat vain nuo ilmaiset Supercharger-kilometrit. 

Tesla itse asiassa ilmoitti suositusohjelmansa lopettamisesta jo vuonna 2019, mutta toistaiseksi se on ollut vielä toiminnassa.

Homma toimii siten, että jokainen Teslan omistaja saa käyttöönsä uniikin suosituslinkin. Mikäli kyseinen auton omistaja saa omassa lähipiirissään levitettyä sanaa Teslan hankkimisen puolesta ja joku päättää tämän suosittelijan työn tuloksena hankkia itselleenkin Teslan, voi hän tilata autonsa tämän suosittelijan henkilökohtaisen suosituslinkin kautta.

Ideana on se, että tätä kautta tilatut autot kerryttävät pisteitä sekä suosittelijan että suosituksiin tarttuneen Tesla-tilille.

Palkinto ei ollutkaan ilmainen

Yhdysvalloissa Teslan suositusohjelman palkinto on ollut muun muassa tuhansien dollarien arvoisia vanteita viisi ostajaa "käännyttäneelle" suosittelijalle. Kun tarvittava suositusmäärä on tullut täyteen, on Tesla lähettänyt suosittelijalle ansaitsemansa palkinnon.

Kaikki eivät kuitenkaan ole kiinnittäneet huomiota Teslan aivan asianmukaisesti ja hyvin selvästi sivuillaan ilmoittamaan infoon tuotepalkinnoistaan:

– Asiakas vastaa kaikista veroista ja paikallisista vaatimuksista ja maksuista, Tesla ilmoittaa myös suomenkielisillä verkkosivuillaan.

Näin ollen moni Teslalta "ilmaisia" palkintoja saanut onkin pöyristynyt löytäessään postinsa seasta myös vaatimuksen kyseisen palkinnon verojen maksamisesta.

Lähteet: The Drive, Tesla

Lue myös:

    Uusimmat