Teetkö popcornia itse? Vältä 5 pahinta virhettä!

Popcorn on yksinkertainen ja hyvänmakuinen naposteltava koti-iltojen iloksi. On edullisempaa ja hauskempaa tehdä popparit itse kattilassa. Vältä kuitenkin nämä viisi virhettä.

1. Vain kallis ja laadukas öljy tekee popcornista hyvänmakuista.

Tavallinen oliiviöljy toimii oikein hyvin popcornin valmistuksessa. Katso kohta 2.

2. Korkeampi lämpötila saa popcornit poksahtelemaan nopeammin.

Haluat saada äkkiä poppareita, ja väännät hellasi täysille. Et kuitenkaan varmaan halua, että jyvät palavat? Toimi siis näin: käännä levy miedolle lämpötilalle heti, kun kuulet ensimmäiset poksahdukset kattilasta. Näin jyvillä on riittävästi aikaa poksahtaa valmiiksi, mutta ensimmäiset popcornit eivät ehdi palaa.

3. Laitat levyn päälle ja menet sohvalle odottamaan niiden valmistumista.

Popcornit eivät osaa huolehtia itsestään kattilassa. Sinun täytyy vahtia niitä, usko tai älä. Ravistele kattilaa minuutin välein tai useammin, jotta kaikki jyvät osuvat kuumaan pohjaan ja poksahtavat.

4. Käytät emaloitua kattilaa popcornin valmistuksessa.

Emaloitu pata tai kattila kuumenee aivan liikaa popcornin valmistuksessa. Popcornit palavat varmasti, sillä pata ei ehdi jäähtyä, vaikka kääntäisit levyä pienemmälle. Kaiken lisäksi kallis patasi voi mennä pilalle. Käytä mieluummin tavallista, teflonpinnoitettua kattilaa tähän tarkoitukseen.

5. Ripottelet suolaa ja muita mausteita suoraan kuumaan kattilaan.

Yleensä tämä toimii kokkauksessa, muttei tällä kertaa. Mausteet tarttuvat kattilan seinämiin ja pohjaan, eivät popcorneihin (olet varmaan huomannut, miten suolainen kattilasi on kokkauksen jälkeen, jos olet sortunut tähän virheeseen). Valmista siis popcornit ensin, kaada ne suureen tarjoiluastiaan, mausta ne, ravistele astiaa ja syö ne vasta sitten.

Lähde: Bon Appetit

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat