Teemu Hartikainen häkelsi tempullaan – tällaista kikkaa on harvoin nähty: "Olemme harjoitelleet sitä"

Teemu Hartikainen tarjoili häkäisevällä tavalla kiekon joukkuetoverilleen, joka laukoi limpun avopaikasta maaliin. Erikoisen suomalaishyökkääjän syötöstä ja sitä edeltävästä kuljetuksesta tekee sen, että hän hoiti esityön täysin luistimellaan.

Sveitsin liigassa Geneve-Servetteä edustava 32-vuotias suomalaishyökkääjä Teemu Hartikainen on aika ajoin säväyttänyt tempauksillaan, ja lauantaina kuopiolainen pääsi yllättämään kaikki potkusyötöllään.

Hartikainen käytti tilanteessa kulmakahnauksen jälkeen yksinomaan luistintaan, jonka alle hän nappasi kiekon ja ryhtyi kuljettamaan sitä pois nurkkauksesta. Avopaikkaan luistelleen Marc-Antoine Pouliot'n havaitsemisen jälkeen ryhdikäs potkuliike lähetti kiekon suoraan kanadalaisen lapaan.

Pouliot’lla oli tilanteessa helppo työ viimeistellä Hartikaisen syötöstä Geneve-Servetten avausmaali Zürich Lionsin verkkoon.

Hartikaisen syöttöä on hehkutettu Sveitsissä vuoden näyttävimpänä.

Servetten 4–1-voitossa myös maalin iskenyt Hartikainen kertoi haastattelussa, että oli oppinut luistinkikan ruotsalaishyökkääjä Linus Omarkilta.

Sveitsiläinen haastattelija totesi Hartikaisen pelanneen tilanteessa kuin Jari Litmanen.

– Olemme harjoitelleet sitä Omarkin kanssa. Hän tavallaan opetti sen minulle. Tänään minulla oli tilaisuus kokeilla sitä, ja se toimi, Hartikainen kertoi.

Servette johtaa Sveitsin liigaa. 37 ottelun jälkeen Hartikaisen ja Valtteri Filppulan tähdittämällä joukkueella on kasassa 75 pistettä.

Filppula on iskenyt 36 ottelussa 41 pistettä ja johtaa sisäistä pörssiä. Hartikaisen saldo 33 ottelusta on 21 maalia ja 11 maalisyöttöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja