Teemu Hartikaiselta hämmästyttävä rankkariyritys – Leijonat jäi Ruotsin jalkoihin

Leijonien taival Sveitsin EHT-turnauksessa jatkui tappiollisesti, kun tällä kertaa Suomi jäi Ruotsin jalkoihin. Lauantain taiston loppulukemat merkattiin Tre Kronorin hyväksi 4–3.

Suomi avasi Sveitsin EHT-turnauksen torstaina Helsingissä. Tuolloin Tshekki oli parempi luvuin 3–2.

Leijonien pelit jatkuivat lauantaina Sveitsin Fribourgissa, missä Ruotsi karkasi ensin johtoon. Asialla oli Marcus Sörensen, jonka kääntökuti päätyi Lassi Lehtisen selän taakse.

Leijonat tuli hetken päästä tasoihin Mikael Ruohomaan osumalla.

Ruotsi siirtyi uudelleen johtoon erän loppupuoliskolla. 2–1-maalista vastasi Emil Heineman.

Suomi käänsi asetelmat kolmannen erän alkuhetkillä. Ensin SM-liigasensaatio Joona Ikonen iski A-maajoukkueuransa avausmaalin.

Hetki tästä ja Markus Granlund niittasi sinipaidat johtoon.

Ruotsi ei kuitenkaan horjunut. Jesper Olofssonin 3–3-tasoitus syntyi ajassa 45.23.

Ratkaisua haettiin lopulta rankkareilta asti. Siellä Leijonien Teemu Hartikainen hämmästytti todella huimalla yrityksellään.

Video Hartikaisen veivistä (lähde: discovery+):

Ruotsi oli lopulta parempi Marcus Sörensenin onnistumisen myötä. Voitto Tre Kronorille loppuluvuin 4–3.

Leijonien turnaus päättyy sunnuntaina, kun vastassa on Sveitsi. Kamppailu alkaa kello 14.