Mainos

TE-toimistojen henkilöstöltä kovaa kritiikkiä aktiivimallille: kohtuuton osalle työttömistä, resursseja liian vähän

Työ- ja elinkeinohallinnon henkilöstöliitto (THHL) pitää työttömien aktiivimallia kohtuuttomana osalle työttömistä, liitto kertoo tiedotteessaan. Lisäksi liitto pitää myös te-palvelujen työntekijöille asetettuja vaatimuksia liian suurina.

THHL yhtyy useiden ammattiyhdistysten kritiikkiin siitä, että aktiivimalli on työttömien kannalta epätasa-arvoinen alueellisesti. Kaikkien alueiden työttömillä ei ole liiton mukaan yhtäläisiä mahdollisuuksia toteuttaa aktivisuusvaatimuksia. Parhaat mahdollisuudet ovat suurten kaupunkien asukkailla.

Liiton mukaan myöskään te-palveluille osoitetut toimenpidevelvoitteet eivät ole oikein mitoitettuja. Työtaakka kasvaa liian suureksi.

– Henkilöstöön jo nyt kohdistunut katkeruus ja syyllistäminen osuvat niihin, jotka aivan liian vähäisillä te-palvelujen resursseilla, ovat jatkuvasti omaa jaksamistaan venyttäen yrittäneet hoitaa velvoitteitaan, tiedotteessa todetaan.

Myös muut viime vuosien työttömyysturvauudistukset saavat liitolta rajua kritiikkiä.

– Maan hallituksen viime vuosien työllisyyden hoidon uudistukset ovat olleet lähinnä työttömien kepittämistä, eivät kannustavia, liitto toteaa.

Liitto toivoisi aktivointitoimia myös työnantajille. Näin työttömillä olisi paremmat mahdollisuudet mallin velvoittamaan aktiivisuuteen.

– Missä ovat velvoitteet yrityksille ja työantajille? Tai sanktiot siitä, jos nämä eivät ole valmiita osallistumaan talkoisiin luomalla riittävästi työtilaisuuksia ym. mahdollisuuksia työttömille saada jalka työelämän oven väliin?

0:56

4:59

9:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.