Mainos

TE: Osakas asennutti latauspisteen sähköautolleen – taloyhtiön hallitus määräsi poistettavaksi

Talouselämä kertoo kolmen helsinkiläisen taloyhtiön erikoisesta kiistasta. Taloyhtiöt omistavat yhdessä noin 200-paikkaisen parkkihallin, jonne yksittäinen osukas oli isännöitsijän luvalla asentanut latauspaikan sähköautolleen. Nyt latauspiste on kuitenkin määrätty poistettavaksi.

Helsinkiläinen sähköautoilija asennutti taloyhtiönsä parkkihalliin latauspisteen isännöintitoimiston luvalla. Kaikki kustannukset menivät hänen omaan piikkiinsä ja asian piti olla kunnossa.

Ongelmaksi kuitenkin muodostui taloyhtiöiden osakkaiden yhdenvertaisuus. Autohalliin olisi ollut mahdollista rakentaa latauspiste vain 15 autopaikalle. Ongelmaa ei olisi ollut, mikäli parkkihallin sähköjärjestelmä kestäisi latauspisteen sijoittamisen kaikkien osakkaiden autopaikoille.

Mikäli autopaikat ovat taloyhtiön hallinnassa ja latauspisteitä rakennetaan vain olemassa olevan kapasiteetin mahdollistama määrä, voidaan asiassa tehdä Talouselämän mukaan enemmistöpäätös. 

Talouselämän haastattelema Suomen Kiinteistöliiton neuvontalakimies Virpi Hienonen kertoo, että sähköautokyselyt ovat lisääntyneet selvästi viime vuosina. Ongelmat taloyhtiöissä eivät siis ainakaan tule vähenemään.

– Taloyhtiöissä on toki järkevintä yrittää valmistautua sähköautojen tuloon. Mutta asia on monimutkainen. Vanhoissa taloyhtiöissä tällainen asia tulee aina uutena asiana, mutta myös autopaikkojen hallinta taloyhtiöissä on järjestetty eri tavoin, Hienonen sanoi lehdelle.

Lehden mukaan osakas on saanut toistaiseksi pitää latauspisteensä, mutta taloyhtiöiden hallitukset ovat päättäneet sen poistattamisesta.

***

2:09

Jutun kuvituskuva vaihdettu 17.1.16 klo 20.03. Alkuperäisessä kuvassa näkyneen Parkkisähkön latauspalvelun hyväksyy aina erikseen taloyhtiön hallitus, eikä asukkaan ole edes mahdollista tilata sitä ilman hyväksyntää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja