Täytyykö muodin vuoksi kärsiä? Naiset tuhlaavat miljardeja epäsopiviin kenkiin

Brittinaiset ostavat vuosittain miljoonilla uusia kenkiä, jotka eivät istu mukavasti. Moni toivoo, että kivuliaat kengät muuttuisivat käytössä mukaviksi.

Jos kenkä hankaa, koko päivä on pilalla – vai onko sittenkään? Brittinaiset eivät tutkimuksen mukaan välitä hankaavista tai epämukavista kengistä, sillä saarivaltion naiset käyttävät vuosittain 2,5 miljardia puntaa huonosti istuviin kenkiin.

Kenkäspesialisti Hotter Comfort Conceptin tutkimuksen mukaan keskivertonainen käyttää vuosittain noin 136 puntaa yhteensä viiteen kenkäpariin, kertoo Daily Mail. Kolme paria viidestä päätyy kuitenkin vaatekaapin täytteeksi, sillä niitä käytetään vain kerran tai kaksi. Syykin on selvä: kengät tekevät kipeää.

Kolmasosa kyselyyn vastanneista naisista osti kauniita kenkiä niiden ulkonäön vuoksi, vaikka tiesi jo ostotilanteessa, etteivät kengät ole mukavat jalassa.

Kyselyyn vastasi tuhat naista, joista 68 prosenttia vietti ainakin yhden päivän viikosta huonoissa kengissä. 48 prosenttia toivoi, että epämukavat kengät muuttuisivat käytön myötä istuviksi. Naisista 53 prosenttia säilytti ostamiaan epämukavia kenkiä vuoden ajan, vaikkei käyttänyt niitä välttämättä kertaakaan.

– Epämukavat kengät eivät vain pilaa päivääsi, mutta jalkojen pakottaminen huonosti sopiviin kenkiin voi myös vahingoittaa jalkoja ja aiheuttaa kipuja myöhemmin elämän varrella, LisaMcCarten Hotterista muistutti.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja