Täytetyt kuharullat

  • 4 nahatonta kuhafileetä
  • 0,5 - 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • täytteeksi:
  • 2 - 4 rkl maustettua tuorejuustoa
  • (2 - 4 rkl pieneksi silputtuja suppilovahveroita tai herkkusieniä)
  • 4 rkl hienonnettua tilliä tai persiljaa

1. Levitä kuhafileet voi- tai leivinpaperille leikkulaudan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Käytä sienet sellaisenaan pieneksi silputtuna tai kullota niitä hetki pannulla.

3. Levitä kuhafileiden pinnalle vatsemasi makuinen tuorejuusto, sen päälle sienet ja tilli tai persilja.

4. Kiedo rullalle ja kiinnitä hammastikulla.

5. Nosta kuharullat höyrytysritilälle ja kattilaan, jonka pohjalla on vähän vettä. Kypsennä höyryssä 10-15 minuuttia.

Voit kypsentää kuharullat myös kiinalaiseen tyyliin vokissa. Kuumenna vokissa vähän vettä, nosta pohjalle tee- tai kahvikupin lautanen alassuin. Lado kalat toiselle pienehkölle sopivankokoiselle lautaselle ja nosta se alassuin olevan lautasen päälle. Peitä vokki kannella ja anna kypsyä höyryssä. Näin kypsennettäessä maukkaat valuvat liemet jäävät lautaselle ja voit tarjota liemen kastikkeena. Jos röyrytysritiläsi on iso, voit nostaa myös sen päälle lautasen. Höyryn on päästävä sivuilta vapaasti. Tarjoa kuharullat perunalumen ja parsakaalin kera.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat