Täydellisyyspaineet ahdistavat – näin naurettaviin tuotteisiin raskaana oleva tuhlaa!

Kolmasosa odottavista äideistä on käyttänyt yli satasen oudon ja tarpeettoman vauvantarvikkeen hankkimiseen.

On normaalia, että tuore äiti hätäile tai hermoilee lapsen hoidon vuoksi. Tutkimuksen mukaan ensisynnyttäjien ahdistus näkyy myös kauppiaiden taskuissa: brittiäidit nimittäin ostavat vuosittain tuleville lapsilleen 86 miljoonalla tuotteita, joita eivät koskaan käytä.

Tutkimuksen mukaan moni nainen on "raskausparanoian" vallassa. Muiden äitien aiheuttamat paineet ja Internetistä pursuilevat hoito-ohjeet saavat äidin tavoittelemaan täydellisyyttä, jolloin terve järki unohtuu.

"Pakko saada"

Opinion Mattersin tutkimukseen osallistui 1200 naista, joista 68 prosenttia oli ostanut vauvalleen tuotteita, joita ei koskaan käytetty. Kolmasosa vastanneista oli käyttänyt yli satasen oudon ja tarpeettoman tuotteen hankkimiseen.

Neljäsosa äideistä sortui ostelemaan erikoisia vauvantarvikkeita, koska niitä kuvailtiin Internetissä "pakollisiksi hankinnoiksi". 24 prosenttia osti tuotteen, koska muut äidit kuvasivat sitä elintärkeäksi, ja 17 prosenttia tuhlaili vain, koska tunsi painetta olla täydellinen äiti.

Uudet äidit saivat tutkimuksen mukaan neuvoja ja ohjeita noin 22 eri lähteestä, kuten äideiltään, ystäviltään, kätilöltä ja televisiosta. Ei siis liene ihme, että ahdistuneet ja kaikkeen varautuvat naiset tuhlaavat esimerkiksi markkinoilla oleviin miesten imetysrintaliiveihin ja tekokäsiin, jotka kehtoon asetettuna "saavat vauvan uskomaan, että sitä pidellään sylissä"!

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja