Täydellisen karjalanpaistin salaisuus – näin mummo sen tekisi

Karjalanpaisti on perinneruokien ehdoton klassikko, eikä sen valmistaminen vaadi kovin merkillisiä kikkoja. Katso kokin vinkit täydelliseen karjalanpaistiin!

HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi opastaa Lihakoulun blogissaan, miten syntyy perinteinen klassikkoruoka karjalanpaisti. Honkaniemen mukaan karjalanpaistin valmistamiseen kannattaa varata reilusti aikaa, sillä täydellinen paisti muhii uunissa useamman tunnin.

– Raaka-aineiden määrä on suorastaan minimalistinen; liha, sipuli, vesi, suola ja mustapippurit ovat karjalanpaistin varsinaiset ainekset, mutta esimerkiksi parilla laakerinlehdellä saat mukavasti lisämakua, Honkaniemi vinkkaa.

Karjalanpaistin lihaksi käyvät parhaiten porsaan-, naudan- ja lampaanlihat, luullisena tai luuttomana.

– Helpoimmalla pääset käyttämällä valmiiksi kuutioiksi leikattuja karjalanpaistilihoja, mutta voit myös leikata lihan itse, joko ennen tai jälkeen kypsennyksen. Lihat voi ruskistaa paistinpannulla, mutta huomattavasti vähemmällä vaivalla ja käryllä pääset, kun paahdat lihat kuumassa uunissa. Uunin lämpötila saa paahtamisen ajan olla niin kuuma kuin mitä säädöistä irtoaa, mutta hauduttaminen tapahtuu miedossa, n.80-100° C lämmössä.

Haluatko oppia lisää lihasta? Lue:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat