Tatuoija koristelee perheväkivallan uhrien arpia kauniilla tatuoinneilla – ilmaiseksi

Brasilialainen tatuointitaiteilija Flavia Carvalho peittää perheväkivallan uhreiksi joutuneiden tai rinnanpoistoleikkauksen läpikäyneiden naisten arpia kauniilla tatuoinneilla. Projektiin osallistuvat naiset saavat tatuointinsa ilmaiseksi.

– Teen projektia yksin, sillä kukaan toinen tatuoija ei ole ollut kiinnostunut osallistumaan siihen. Aloitin hiljattain, enkä osannut arvata, että se saisi näin paljon huomiota mediassa, Flavia Carvalho kertoi Huffington Postin haastattelussa.


Kaikki sai alkunsa kaksi vuotta sitten, kun eräs Carvalhon asiakas halusi peittää suuren arven vatsassaan. Nainen kertoi olleensa yökerhossa ja kieltäytyneensä häntä lähestyneen miehen iskuyrityksestä, kun mies iski häntä kääntöveitsellä vatsaan.

– Kun hän näki valmiin tatuoinnin, hän oli hyvin liikuttunut, ja se kosketti minua. Sain yhtäkkiä idean ilmaisista tatuoinneista naisille, jotka olivat saaneet arpia joko perheväkivallan tai rinnanpoistoleikkauksen seurauksena. Jokainen tatuointi toimisi voimaannuttaja ja itsetunnon kasvattajana.


Projektin nimi ”A Pele da Flor” (vapaasti suomennettuna kukan iho) viittaa portugalinkieliseen sanontaan ”A flor da pele” (ihoa syvemmällä), jolla viitataan siihen, kuinka vahvasti tunnemme kohdatessamme jotakin erityisen haastavaa tai vaikeaa. Nimellä viitataan myös siihen, että naiset ovat kuin kukkia, joiden ihoa tulee suojella ja kaunistaa.

Projektiin osallistuneiden naisten palaute on ollut Carvalhon mukaan yllättävää ja positiivista. Yhteydenottoja on tullut ympäri Brasiliaa, jopa ulkomailta asti.


– He tulevat studioon, jakavat tarinansa kivusta ja sitkeydestä, ja näyttävät arpensa. Häpeissään he itkevät ja halaavat minua. Sitten suunnittelemme tatuoinnin ja varaamme ajan. Heistä tulee innostuneita, optimistisia. On mahtavaa nähdä, kuinka heidän suhteensa vartaloonsa muuttuu tatuoinnin jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja