Tätäkin on nyt tutkittu: Suosittu seksiasento voi olla miehelle vaarallinen

Riskialttein asento penisvenähdyksille ja -vammoille yhdynnän aikana on nyt selvitetty. Yhdynnästä aiheutuneet penisvammat ovat kuitenkin harvinaisia.

Brasilialaisen yliopiston teettämän selvityksen mukaan kaikkein riskialttein seksiasento on sellainen, jossa nainen on miehen päällä. Tulos julkaistiin Advances in Urology -lehdessä.

Tutkijat ottivat selvää miesten saamista vammoista, jotka liittyivät pitkälti venähdyksiin ja murtumiin peniksessä. Loukkaantuneista miehistä 50 prosenttia kertoi saaneensa vammoja yhdynnän aikana, jossa nainen oli ollut miehen päällä.

"Peniksen murtuma tarkoittaa siittimen paisuvaisten valkokalvon eli tunica albuginean repeämää. Jäykistynyt penis on erityisen altis vammoille, koska erektiossa valkokalvo venyttyy ja ohenee kahdesta millimetristä 0.25–0.5 mm:n paksuiseksi. Kyseessä on kohtalaisen harvinainen vamma, joka syntyy useimmiten yhdynnässä erektoituneen peniksen taittuessa häpyliitosta tai perineumia vasten."

Lähde: Peniksen murtuma, Terveyskirjasto.fi

Loukkaantumisia oli myös tapahtunut yhdynnän aikana, jossa seksiä oli harrastettu takaapäin (28 prosenttia) sekä miehen ollessa päällä (21 prosenttia). Yleisimpiin vamman oireisiin lukeutuivat muun muassa verenpurkaumat, kipu ja turvotus.

Selvityksen tarkoituksena on ollut muun muassa saada osviittaa seksivammojen yleisyydestä ja syistä. Yhdynnässä aiheutuneet penisvammat tuottavat miehelle useimmiten häpeää sekä pelkoa eikä näin ollen hoitoon hakeuduta ajoissa.

Peniksen loukkaantumiset seksin aikana ovat kuitenkin harvinaisia. Peniksen murtumissa kyseessä tavallisimmin yhdynnässä syntyvä vamma, joka aiheutuu peniksen taittumisesta.

Selvityksessä hyödynnettiin hieman yli 40 tapausta hetero- ja homoseksiä harrastaneiden miesten loukkaantumisista. Miehet olivat iältään 18–60-vuotiaita. Selvityksessä seurattiin 13 vuoden aikana tapahtuneita, suurimmaksi osaksi yhdynnästä aiheutuneita penisvammoja. Tämäkin kuvaa peniksen loukkaantumisen seksin aikana olevan harvinainen tapaus.

Katso myös: LantionpohjantreenausLähteet: Hindawi.com, Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat