Tätä kaikkea on äitiys! Lue koskettavat tarinat suoraan äitien suusta

Arkisia muistoja yöllä jaetuista unisen äidin ja lapsen hetkistä, iloista kujerrusta aamuisin, maailman kauneimpia lauseita ja sanoja suoraan pienestä sydämestä ja pyyteetöntä rakkautta. Tätä kaikkea on äitiys! Koti-sivuston lukijat jakoivat mieleenpainuvimpia ja koskettavimpia hetkiä äitiydestä.

Koti-sivuston lukijat jakoivat äitienpäivän kunniaksi koskettavia muistoja äitiydestä ja lapsistaan. Nämä hellät hetket ovat jääneet ikuisiksi ajoiksi muistoihin.

– Muistan aina äitienpäivä aamun, kun tyttäreni, noin 7 v., valmisteli isänsä avustuksella keittiössä äitienpäivän aamukahvia. Myöhemmin hän ojensi minulle kahvitarjottimen ja kortin, jossa luki "Iloista äitienpäivää! Äiti, minä kuitenkin rakastan sinua, vaikka sinä joskus huudatkin!" Halattiin ja kiittelin kortista ja pyysin anteeksi. Taisinpa siinä samalla pyyhkiä kyyneleitä tyttären kiharaisiin hiuksiin ja yöpaitaan.


– Parhaita hetkiä ovat aamut, kun tyttövauvani herää pinnasängyssään iloisena ja itse herään hänen iloiseen kujerrukseensa. Kun avaan silmäni, saan palkakseni mitä ihanimman ja leveimmän hymyn.

– Muistoja on tietysti paljon, kuten jokaisella äidillä, mutta parhaat kuuluvat arkeen. Kuten sellaiset hetket, kun ollaan lähdössä ulos ja ovella pieni kääntyy, tulee halaamaan ja kuiskaa korvaan: "Äiti, mä rakastan sua." Kukaan ei osaa sellaista sanoa tai tehdä samalla tavalla kuin oma pieni lapsi. Se matkaa suoraan sydämeen ja jää sinne ainiaaksi. Äiti on maailman kaunein sana.


– 4 vuotta sitten, poikani ollessa 21-vuotias, tuli hänelle puhelu, että oli voittanut skootterin. Hän kertoi olleensa kaverinsa kanssa paikallisessa tavaratalossa ja siellä oli ollut kilpailu, jossa oli mahdollisuus voittaa skootteri, jos keksii tarpeeksi hyvän syyn sen saamiseen. Hän oli kirjoittanut lappuun seuraavanlaisen viestin: "Äiti on aina halunnut ajella skootterilla, mutta hän ei ole kuitenkaan sitä saanut. Nyt minulla olisi mahdollisuus antaa äidille jotakin, koska hän on antanut minulle niin paljon." Tämä viesti veti kyllä aivan sanattomaksi, ja voiton haettuaan minulle hän sen skootterin myös antoi. Sillä ajelen vieläkin.

– Koskettava muisto liittyy yhteen ensimmäisistä äitienpäivistäni. Esikoistyttäreni oli silloin vajaat 3 vuotta vanha. Olimme vanhempieni luona kylässä ja nukuin tytön kanssa siskonpedissä. Heräsin siihen, että pieni lämmin käsi silitti poskea ja kirkassilmäinen pellavapää kuiskasi: "Hyvää äitienpäivää!" Sain vielä suklaapatukan, jonka hän oli käynyt äitini kanssa ostamassa pyöräretkellään kioskilta. Ja myöhemmin haki isäni kanssa minulle (ja äidilleni) ison kimpun valkovuokkoja! Sen parempaa äitienpäivää en olekaan viettänyt, ja tuon muiston ihanuus lämmittää yhä 11 vuoden jälkeenkin!


– Ajelin kuopukseni kanssa autolla, kun autoradiosta soi: Jenni VartiaisenMissä muruseni on. Lauloin ääneen mukana, jolloin takapenkiltä kuului, että "äiti, täällähän minä oon!"

– Muistan ikuisesti, kun kolmevuotias poikani sanoi nukkumaan käydessään minulle: "Äiti, mie oon niin onnellinen, että miulla on siut."


– Nuoremman tyttäreni ollessa vauva nautin yösyöttöhetkistä väsymyksestä huolimatta.. Aamuyön pimeinä tunteina, kahdestaan hereillä. Pieni syö tuijottaen äitiä silmiin ja puristaa pienellä kädellään yöpaidan helmasta, silloin maailmassa ei ollut muita kuin me kaksi <3 Nyt tuo pieni tyttö on kasvanut 5-vuotiaaksi. Iltaisin nukkumaan mennessä voi esittää tempun jos toisenkin ja äidillä voi jo pinnakin kiristyä. Tilanteen huomattuaan tyttö tulee rutistamaan äitiä ja sanoo "Minä rakastan sinua." Sen jälkeen temppuilu yleensä jatkuu vielä hetken, mutta väliäkö sillä!

Lue myös:

AVAtv.fi:


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja