Mainos

Tätä ilmalämpöpumppua haluavat nyt kaikki – yli kolme kertaa pidempi takuu kuin kilpailijoilla

Lämpöpumppujen kysyntä räjähti – viimeisiä pumppuja viedään myynnistä jo ennen kesän helteitä

Jos tulevan kesän helteille kaipaa viilennystä, ilmalämpöpumppua ostamaan kannattaa lähteä välittömästi.

Viime vuonna ilmalämpöpumppuja oli saatavilla vielä kolme viikkoa nykyistä myöhemmin. Tänä vuonna moni liike saattaa jo sanoa, ettei pumppua enää lomakaudeksi saa.

Suomen Lämpöpumppuyhdistys Sulpu ry:n toiminnanjohtaja Jussi Hirvonen kertoo, kuinka tulevaan kesään lähdetään puutetilanteesta.

– Jos nyt tulee vielä voimakas hellekausi, ilmalämpöpumppuja ei kyllä enää saa muutaman viikon päästä. Ainoastaan, jos kesästä tulee kylmä, osa voi jättää pumpun ostamatta, Hirvonen sanoo.

Osassa Euroopan isoista maista ilmalämpöpumppumarkkina kasvaa kovaa vauhtia. Maailman suurimpien tehtaiden tuotantokapasiteetti ohjataankin useimmiten sinne.

Wilfa on norjalainen yritys, joka myy ilmalämpöpumppuja vain Pohjoismaissa. Vaikka myynti kaksinkertaistui viime vuodesta, Wilfalla saatavuus on hyvä. Wilfan koko tuotanto ohjataan pelkästään Pohjoismaihin.

Ostamalla ilmalämpöpumpun nyt, se toimitetaan yleisesti kuukaudesta kolmeen kuukauteen vaihtelevalla aikavälillä. Wilfalta saa ilmalämpöpumppuja jopa 3-5 päivän toimitusajalla.

Pula pumpuista ja asentajista

Hirvosen mukaan ilmalämpöpumppumarkkinoiden tilannetta selittää pula pumpuista ja asentajista. Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia merkkejä, eikä kaikkia asentajia.

– Kun pumppuja tulee maahan, ne ovat melkeinpä varattu. Pumppuja ei saada sitä vauhtia, mitä myydään, Hirvonen sanoo.

Kerrostaloasukkaat valmiina pumppukaupoille

Ilmalämpöpumppuja ostetaan eniten omakotitalojen lämmitystä varten. Hirvosen mukaan näissä ostotilanteissa pumpun jäähdytysominaisuus on ostajalle enemmänkin kaupanpäällinen ominaisuus lämmityksen ohella.

Myös kesämökkimarkkinat ovat Suomessa suuret. Hirvonen muistuttaa, kuinka Suomesta löytyy kuitenkin reilut puoli miljoonaa mökkiä.

Toiseksi isoin markkina on kerrostaloasunnot. Kaksi vuotta sitten Korkein hallinto-oikeus linjasi, ettei taloyhtiö voi kieltää asukasta asentamasta ilmalämpöpumppua omalle parvekkeelleen. Täytyy vain ottaa yhteys taloyhtiön hallitukseen. Linjaus herätti kerrostaloasukkaat pumppukaupoille.

Wilfan Narvik 25 ja Narvik35 mallien ulkoyksiköiden enimmäisäänitasot eivät koskaan ylitä ympäristöministeriön asetusta enimmäisäänitasosta, kun ilmalämpöpumppua käytetään jäähdytykseen. Enimmäisäänitaso saa olla saman tai läheisen asunnon ikkunan ulkopuolella tai parvekkeella maksimissaan 50 desibeliä.

Kolmas iso markkina on Hirvosen mukaan niin sanottu korvausmarkkina, jossa vanhoja pumppuja päivitetään uusiin parempiin ilmalämpöpumppuihin.

Tilastojen mukaan Suomessa asennettiin viime vuonna 130 000 lämpöpumppua. Lämpöpumppujen myynti kasvoi viime vuonna yli 25 prosenttia.

Wilfa ilmalämpöpumput

Wilfalla takuu 7 vuotta – suurimmalla osalla muilla 2 vuotta.

NARVIK 25

NARVIK 25 ilmalämpöpumppu on sekä ympäristöystävällinen että tehokas (jäähdytyksen nimellisteho on 2700W). Sisäyksikkö on tyylikäs ja soveltuu pohjoismaiseen vaaleasävyiseen sisustukseen. Sisäyksikkö on suunniteltu jakamaan viilennystä tai lämpöä tehokkaasti sen ollessa myös erittäin hiljainen. Laite soveltuu hyvin myös kesäasuntojen ylläpitolämpötilan tuottajaksi. Sisäänrakennetun WiFi-toiminnon ansiosta Narvik 25 on mahdollista etäohjata mökin ylläpitolämpötilan ja normaalin huonelämpötilan välillä. Tilasuositus on n. 60-80 m2.

Jäähdytys nimellisteho 2700 W (maksimi teho 3500 W), Lämmitys nimellisteho 2800 W (maksimi teho 5200 W), WIFI sisäänrakennettuna, R 32 kylmäaine, SCOP 4,0 

Energialuokitus:  jäähdytys A++. Narvik 25 ulkoyksikön enimmäisäänitaso ei koskaan ylitä ympäristöministeriön asetusta (maksimi 50 db enimmäisäänitaso) kun ilmalämpöpumppua käytetään jäähdytykseen. Sisäyksikön mitat mm (lxkxs): 790 x 275 x 200 mm. Ulkoyksikön mitat mm (lxkxs): 776 x 540 x 320 mm. Sulakekoko 10 A

NARVIK 35

NARVIK 35 ilmalämpöpumppu on sekä ympäristöystävällinen että tehokas (jäähdytyksen nimellisteho on 3500W). Sisäyksikkö on tyylikäs ja soveltuu pohjoismaiseen vaaleasävyiseen sisustukseen. Sisäyksikkö on suunniteltu jakamaan viilennystä tai lämpöä tehokkaasti sen ollessa myös erittäin hiljainen. Laite soveltuu hyvin myös kesäasuntojen ylläpitolämpötilan tuottajaksi. Sisäänrakennetun WiFi-toiminnon ansiosta Narvik 35 on mahdollista etäohjata mökin ylläpitolämpötilan ja normaalin huonelämpötilan välillä. Tilasuositus on 80-100 m2.

Jäähdytys nimellisteho 3500 W (maksimi teho 4000 W), Lämmitys nimellisteho 3670 W (maksimi teho 5500 W). WIFI sisäänrakennettuna. R32 kylmäaine. SCOP lämmitettäessä 4,0. Energialuokitus: jäähdytys A++.  Narvik 35 ulkoyksikön enimmäisäänitaso ei koskaan ylitä ympäristöministeriön asetusta (maksimi 50 db enimmäisäänitaso) kun ilmalämpöpumppua käytetään jäähdytykseen. Sisäyksikön mitat mm (lxkxs): 845 x 289 x 209 mm

Ulkoyksikön mitat mm (lxkxs): 776 x 540 x 320 mm. Putken maksimipituus 20 m. Sulakekoko 10 A

LOFOTEN POWERFUL

Lofoten Powerful ilmalämpöpumppu on sekä ympäristöystävällinen että tehokas (jäähdytyksen nimellisteho on 2700W). Sisäyksikkö on tyylikäs ja soveltuu pohjoismaiseen vaaleasävyiseen sisustukseen. Sisäyksikkö on suunniteltu jakamaan lämpöä tai viilennystä tehokkaasti sen ollessa myös erittäin hiljainen. Laite soveltuu hyvin myös kesäasuntojen ylläpitolämpötilan tuottajaksi. Sisäänrakennetun WiFi-toiminnon ansiosta Lofoten Powerful on mahdollista etäohjata mökin ylläpitolämpötilan ja normaalin huonelämpötilan välillä. Tilasuositus on 100-150 m2.

Jäähdytys nimellisteho 2700 W (maksimi teho 4900 W), Lämmitys nimellisteho 3500 W (maksimi teho 6500 W), WIFI sisäänrakennettuna, R 32 kylmäaine, SCOP lämmitettäessä 4,7, Energialuokitus: jäähdytys A+++,  Sisäyksikön mitat mm (lxkxs): 889 x 294 x 212 mm, Ulkoyksikön mitat mm (lxkxs): 899 x 596 x 378 mm, Sulakekoko 16 A

SVALBARD EXTREME

Svalbard Extreme ilmalämpöpumppu on sekä ympäristöystävällinen että erittäin tehokas (tehokas (jäähdytyksen nimellisteho on 3530W).) . Sisäyksikkö on tyylikäs ja soveltuu pohjoismaiseen vaaleasävyiseen sisustukseen. Sisäyksikkö on suunniteltu jakamaan lämpöä tai viilennystä tehokkaasti sen ollessa myös erittäin hiljainen. Laite soveltuu hyvin myös kesäasuntojen ylläpitolämpötilan tuottajaksi. Sisäänrakennetun WiFi-toiminnon ansiosta Svalbard Extreme on mahdollista etäohjata mökin ylläpitolämpötilan ja normaalin huonelämpötilan välillä. Tilasuositus on 150-200 m2. Jäähdytys nimellisteho 3530 W (maksimi teho 5000 W), Lämmitys nimellisteho 4200 W (maksimi teho 7200 W), WIFI sisäänrakennettuna, R 32 kylmäaine

SCOP lämmitettäessä 5,1, Energialuokitus: jäähdytys A+++, Sisäyksikön mitat mm (lxkxs): 960 x 301 x 225 mm,  Ulkoyksikön mitat mm (lxkxs): 899 x 596 x 378 mm, Sulakekoko 16 A


Lue myös:

    Uusimmat