Tästä Kampin ampumisessa oli kyse: 19-vuotias kauppasi purkkaa huumeena – sai luodista

Kampin elokuvateatterin ampujalla mittava rikoshistoria 1:29
Katso video: Kampin elokuvateatterin ampujalla mittava rikoshistoria.

Helsingin poliisi tiedottaa siirtäneensä syyteharkintaan tapauksen, jossa 16-vuotiaan pojan epäillään ampuneen 19-vuotiasta miestä Helsingin Kampissa.

Poliisi epäilee 16-vuotiaan pojan ampuneet 19-vuotiasta poikaa viime vuoden joulukuussa Helsingin taidemuseon edustalla. Uhri ei loukkaantunut tilanteessa.

Ampujan osalta tapauksen rikosnimikkeet ovat edelleen tapon yritys, huumausainerikos, ampuma-aserikos ja vaaran aiheuttaminen.

Uhriksi joutunutta epäillään ryöstön yrityksestä ja petoksen yrityksestä. Hänen puhelimestaan löytyi todisteita, joiden perusteella tapaamisessa oli kyse huumausainekaupasta.

– Esitutkinnassa selvisi, että asianosaiset olivat sopineet tapaamisen huumausainekauppaa varten. 19-vuotiaan oli tarkoitus myydä huumausaineita 16-vuotiaalle. Todellisuudessa 19-vuotiaalla miehellä oli mukanaan purukumia, ja esitutkinnan perusteella hänen tarkoituksenaan oli ryöstää rahat 16-vuotiaalta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala poliisin tiedotteessa.

Kummallakin ampumisen osapuolella on poliisin mukaan rikostaustaa. Ampuja on ollut epäiltynä vakavista väkivaltarikoksista.

Poliisi kertoo, että tapauksessa epäillään myös kahta muuta henkilöä petoksen yrityksestä. He ovat ampujan lähipiiriä, ja he olivat tapahtumahetkellä iältään 15–20-vuotiaita.

Lue myös:

    Uusimmat