Elokuvateatterissa ammuttiin keskellä Helsinkiä: Epäiltynä 16-vuotias – uhrilla oli luotiliivit

16-vuotiaan pojan epäillään ampuneen 19-vuotiasta miestä Helsingin keskustassa sijaitsevassa elokuvateatterissa maanantai-iltana. Ampumisen uhri pelastui luotiliivien takia. 

Kampissa sijaitsevassa Finnkino-elokuvateatterissa ammuttiin poliisin mukaan yksi laukaus käsiaseella hieman ennen iltayhdeksää.

19-vuotias mies sai osuman, mutta säilyi vahingoittumattomana, sillä hänellä oli syystä tai toisesta yllään luotisuojaliivit. Laukaus osui liiveihin.

Rikosylikomisario Ritva Elomaa kertoo, että tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Poliisi ei ole vielä ennättänyt kuulustella osallisia, joten ampumisen taustat eivät ole tiedossa.

Päihteillä saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa, sillä poliisi epäilee 19-vuotiasta uhria huumausainerikoksesta. Elomaan mukaan miehen hallusta ei kuitenkaan löydetty huumausaineita.

Elomaa ei täsmennä rikosepäilyä, mutta kertoo yleisellä tasolla, että huumausainerikoksena voidaan tutkia myös esimerkiksi tapauksia, joissa henkilö välittää huumeita tai yrittää ostaa sellaisia.

Elomaa luonnehtii tapausta "erikoiseksi kuvioksi". 

– Niin erikoista kuin se onkin, niin onneksi 19-vuotiaalla oli yllään nämä suojaliivit, hän sanoo.

Hengenvaarallinen teko

Elomaa arvioi, että uhrille olisi voinut käydä tilanteessa erittäin huonosti ilman suojaliivejä.

Poliisin mukaan ampuminen vaaransi myös muita, sillä elokuvateatterissa oli tapahtumien aikaan paikalla sivullisia. Poliisi selittää parhaillaan, kuinka paljon. 

– Elokuvateatterissa alkoi elokuvia juuri yhdeksän aikaan ja tämä tapahtui hieman ennen yhdeksää. Vielä ei ole tietoa siitä, kuinka paljon ihmisiä on ollut paikalla, mutta potentiaalinen riski oli, Elomaa sanoo.

– Onneksi kukaan muu ei loukkaantunut, hän kommentoi.

Poliisi pyrkii kuulustelemaan nuorukaisia mahdollisimman pian. Kuulustelut vaativat erikoisjärjestelyjä alaikäisen epäillyn takia.

Tapausta selvitetään myös esimerkiksi valvontakameratallenteista sekä kuulemalla todistajia. 

Juttua korjattu 12.12.2023 kello 11.50: Aiemmin jutussa kerrottiin, että 19-vuotiaan uhrin hallusta löydettiin huumausaineita. Poliisin mukaan näin ei ole, mutta miestä epäillään silti huumausainerikoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat