Uutta tietoa Kampin teiniampumisesta: Luoti laukaistiin elokuvateatterin ovilla

Kampin elokuvateatterin ampujalla mittava rikoshistoria 1:29
Katso video: Kampin elokuvateatterin ampujalla mittava rikoshistoria.

Helsingin keskustassa Kampissa tapahtunut nuorten ampumatapaus tapahtui ilmeisesti heti Finnkino-elokuvateatterin ovien ulkopuolella, kertoo poliisi MTV Uutisille.

Poliisin alkutietojen mukaan laukaus olisi ammuttu sisällä Tennispalatsi-rakennuksessa, mutta nyt tutkinnan perusteella laukaus tapahtuikin rakennuksen ulkopuolella, vaikkakin sen välittömässä läheisyydessä.

Rikosylikomisario Ritva Elomaa kertoo, että tapahtumassa ja sen tutkinnassa ei ole kyse vain yksittäisestä laukauksesta. 

Poliisi selvittää myös ennen laukausta ja sen jälkeen tapahtuneita vaiheita ja niiden järjestystä elokuvateatterin ympäristössä. 

Ampumisesta epäilty 16-vuotias otettiin kiinni Kampissa sijaitsevan Radisson Blu -hotellin edustalla, joka sijaitsee lähellä Tennispalatsia.

Ampumisen uhriksi joutunut 19-vuotias selvisi vammoitta päällään pitämiensä luotiliivien ansiosta. 

Julkisuuteen ei ole kerrottu, miksi 16-vuotias kantoi asetta, miksi 19-vuotias oli varautunut väkivaltaan ja mistä väkivalta sai alkunsa. 

Uhria epäillään huumausainerikoksesta, jolla voi olla yhteys tapahtuneeseen.

Poliisi uskoo tietävänsä ampumavälikohtaukseen ja sen syntyyn liittyviä seikkoja, mutta ei kerro niistä julkisuuteen, koska selvittää yhä, liittyykö kokonaisuuteen vielä muita henkilöitä, joita ei ole tavoitettu.

– Meillä on pieniä aavistuksia siitä, mikä tässä on taustalla.

Elokuvateatterissa ammuttiin keskellä Helsinkiä 0:22
Katso videolta, mitä tapauksesta tiedetään.

Lue myös:

    Uusimmat