Ravitsemusterapeutti Lee Holmes kertoo Daily Mail Australialle, että kuohuviinin juonti voi aiheuttaa pahimmanlaatuisen krapulan.
Kuohuviinin kuplissa oleva hiilidioksidi nopeuttaa alkoholin imeytymistä verenkiertoon. Mitä nopeammin alkoholi imeytyy verenkiertoon, sitä korkeammaksi veren alkoholipitoisuus nousee.
Veren alkoholipitoisuus taas määrittelee sen, kuinka paha krapula seuraavana päivänä odottaa.
– Koska kuohujuomat imeytyvät kehoon nopeasti, aiheuttavat ne myös pahempia krapuloita kuin moni muu alkoholijuoma, Holmes selittää.
Proseccoa, samppanjaa tai muita kuohuvia juodessasi tulet siis nopeammin humalaan, joka näkyy seuraavana päivänä astetta pahempana pahoinvointina.
Seuraavat vinkit voivat auttaa krapulan nujertamisessa.
Nesteytä ja nuku
Alkoholin juominen aiheuttaa yleensä sen, että joudut ravaamaan vessassa normaalia useammin. Tämä johtaa kehon kuivumiseen. Krapulassa nestevajaus saattaa edesauttaa esimerkiksi päänsäryn syntyä.
