Tässäkö vihdoin ratkaisu Bermudan kolmion mysteerille? Merentutkija selittää tappavan luonnonilmiön

1:09

Mystinen kolmion muotoinen merialue on tunnettu siitä, että siellä väitetään tapahtuneen huomattavan paljon laivojen ja lentokoneiden katoamisia. Nyt mysteerin saattaa viimein olla ratkaistu, uutisoivat muun muassa Huffington Post sekä LADbible.

Videolla ohjeet, joilla opetat lapsen uimaan.

Bermudan kolmioksi kutsutaan Floridan eteläkärjen, Puerto Ricon ja Bermudan rajaamaa kolmion muotoista aluetta itäisellä Atlantilla.

Huhun mukaan alueen ylittävät alukset ovat vaarallisilla vesillä ja riskissä kadota, vaikka tilastollisesti Bermudan kolmion alueella ei ole havaittu tavallista enempää onnettomuuksia, kuten esimerkiksi IFL Science -sivusto huomauttaa.

Legenda kuitenkin elää. Mieliin syöpynyt mysteeri vaatii selitystä.

Valtavat hyökyaallot syypää laivojen uppoamisiin 


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Selitystä tarjotaan uudessa The Bermuda Triangle Enigma -dokumentissa. Dokumenttia tehnyt, brittiläisen Southamptonin yliopiston merentutkija Simon Boxall kertoo Huffington Postin mukaan, että syypäitä laivojen ja lentokoneiden mahdollisiin katoamisiin ovat Bermudan kolmion alueella esiintyvät voimakkaat myrskyt.

– Alueella sekä pohjoisesta että etelästä tulevat myrskyt yhdistyvät. Jos vielä joitain tulee Floridan suunnalta, myrskyjen nostattamat hyökyaallot voivat olla tappavia, Boxall kertoo.

Tiedemiehen mukaan kyseiset hyökyaallot voivat kohota jopa 30 metrin korkeuteen.

Aalto saattoi jopa halkaista aluksen kahtia 

Dokumentissaan tiedemiehet rakensivat simulaation USS Cyclops -laivasta, joka upposi Bermudan kolmion alueella vuonna 1918. Kukaan ei ikinä ole löytänyt 165 metrin mittaista alusta, eikä siinä matkustaneita 306 ihmistä.

Tieteilijät mallinsivat, miten valtava hyökyaalto vaikuttaisi laivaan. He huomasivat, että USS Cyclops -laivan kaltainen tasapohjainen ja kapea alustyyppi upposi helposti myrskyn silmässä.

Simon Boxall uskoo, että 30-metrinen aalto olisi jopa voinut halkaista USS Cyclopsin kahtia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja