Mainos

Tässäkö tehokkain tapa pysäyttää takaa-ajettu? Haastaa nerokkaan suomalaiskeksinnön

Lainvalvojaa pakenevan karkulaisen pysäyttäminen voi olla riskialtista. Siksi turvalliset ja tehokkaat keinot ovat tervetulleita, kuten ehkä tämäkin uusi keksintö.

Yhdysvalloissa on myynnissä uusi keksintö, joka pysäyttää takaa-ajetun auton turvallisesti ja tehokkaasti. Lainvalvojan autoon asennettu laitteisto ojentuu takaa-ajon aikana eteenpäin ja asettaa kiristyvän remmin takaa-ajetun takarenkaaseen, mikä estää renkaan pyörimisen ja jarruttaa ajoneuvoa.

Pyydystyslaite eli Grappler voi kiinnittää takaa-ajetun renkaaseen pelkän remmin, mutta remmissä voi olla myös kiinnitettynä lieka, jonka avulla takaa-ajetun voi pysäyttää hallitummin.

Pyydystetyssä renkaassa kiinni olevan remmin voi myös irrottaa laitteistosta milloin tahansa, jolloin viranomaisen ajoneuvo on vapaa jatkamaan takaa-ajoa toisaalle.

Tämä uusi keksintö haastaa mahdollisesti myös erään suomalaisen keksinnön, joka on myös kehitetty takaa-ajettavan auton pysäyttämiseen. Kyseinen keksintö on ajoneuvoon kiinnitettävä harppuuna, joka lävistää karkuteillä olevan auton puskurin.


***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.