Tässäkö syksyn odotetuin ohjelma? Ensimmäisellä jaksolla 600 000 katsojaa!

Suomen kaunein koti -ohjelma keräsi jo ensimmäisessä jaksossa lähes 600 000 katsojaa. Jokaisessa jaksossa nähdään kolme erilaista kotia, joista yksi pääsee finaaliin. Lopussa katsojat saavat äänestää suosikkinsa finalistien joukosta – millainen onkaan Suomen kaunein koti?

MTV3:n uutuusohjelma Suomen kaunein koti sai maanantain aloitusjaksollaan lähes 600 000 katsojaa. Tulevissa jaksoissa päästään tutustumaan vielä laajaan kirjoon erilaisia koteja vanhoista kouluista urbaaneihin ullakkokoasuntoihin. Viimeisessä jaksossa paljastuu millainen koti on suomalaisista kaunein, kun katsojat äänestävät voittajan.

Suomen kaunein koti -ohjelman ensimmäinen jakso sai MTV3:lla 597 000 ja AVAlla 30 000 katsojaa. MTV3:lla katseluosuus oli korkea erityisesti naiskohderyhmissä (36%, naiset 10+), mutta ohjelma kiinnosti myös miehiä nuorempia mieskatsojia (15–44-vuotiaat miehet katseluosuus 29%).*

Ohjelman tuottaja Hanna Kortti iloitsee hyvistä katsojaluvuista:

– Suomen kaunein koti on ohjelmakonseptina täydellinen: tutustumme upeisiin koteihin ja saamme sisustusvinkkejä, mutta samalla pääsemme myös tirkistelemään. Kerrankin näemme todelliset ihmiset, kauniiden kotien asukkaat.

Ohjelmassa esiteltävät kodit vaihtelevat suuresti rakennusvuoden, talotyypin, sisutuksen ja rakennuksen alkuperäisen käyttötarkoituksen osalta. Vanhimmat talot ovat 1800-luvulta, kun taas uusimmat ovat valmistuneet viimeisen vuoden aikana. Pohjoisin koti sijaitsee Oulun Kiimingissä.

– Katsojat voivat olla sisustuksista montaa mieltä, mutta ainakin näemme millä ajatuksella asukkaat ovat itselleen rakkaan kodin tehneet. Ohjelman vahvuus on myös katsojien mielipiteen kysyminen, finaalissa katsojat valitsevat oman suosikkinsa kymmenestä jatkoon päässeestä. Tuomaristo ei lopulliseen Suomen kauneimman kodin valintaan tuolloin enää vaikuta, Hanna Kortti kertoo.

Ensimmäisessä jaksossa tuomarikolmikko Minna Piironen, Pekka Pakkanen ja Hanna Sumari tutustuivat kolmeen Kaarinassa, Äänekoskella ja Riihimäellä sijaitsevaan remontoituun rintamamiestaloon. Jatkoon pääsi Riihimäen tunnelmallinen koti, jonka sisustustyyli oli onnistunut yhdistelmä vanhaa ja uutta. Ensi viikolla tutustutaan urbaaneihin ullakkoasuntoihin, joissa liikkumisessa pitkällä Pekka Pakkasella on omat haasteensa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja