Mainos

Tässäkö Suomen kalleimmat luksusveneet?

Toinen toistaan loisteliaampia luksusveneitä keinuu Suomen kalleimmaksi väitetyssä venesatamassa. Katajanokan vierasvenesataman arvokkain venepaikka maksaa yhdeltä yöltä peräti 215 euroa.

Vuoropäällikkö Susanna Reikon mukaan kalleutta kompensoidaan hintaan sisältyvällä kahdella kahvilla ja croissantilla sekä iltapäivälehdellä.

– Asiakkaat väittävät, että tämä on Suomen kallein venepaikka. Ulkomaalaiset eivät valita hinnasta, sillä he ovat tottuneet maksamaan. Kausipaikkoja on varattu parikymmentä, joista pari on yli 73-jalkaisia veneitä. En voi sanoa keiden julkkisten veneitä täällä on siitä on kielletty puhumasta, sanoo Reikko.

Suurin osa asiakkaista on tällä hetkellä suomalaisia ja erityisesti alkukaudesta on runsaasti venäläisiä. Pääosa asiakkaista on moottoriveneilijöitä. Satamassa veneensä voi saada pesetettyä ja huollettua.

– Luksusveneiden omistajilla ei ole ollut mitään erikoistoiveita. Useimmat ovat kiinnostuneita nähtävyyksistä. Tämä on välillä sellaista turistioppaan hommaa, toteaa Reikko.

Katajanokan vierasvenesataman laiturin yksi isoimmista veneistä on 72-jalkainen Star of Saimaa, joka on tuotu Southamptonista. Venettä kipparoiva Yrjö Laakkonen on paljastanut julkisuudessa, että hinta on ollut huikeat 2,5 miljoonaa euroa.

– Meillä ei ole tarvetta vaihtaa isompaan missään nimessä. Tämä on sopivan kokoinen Saimaan vesistöön, kun tykkäämme veneillä Kuopion ja Oravin suunnalla. Ei sinne mahdu enää yhtään isompaa venettä laituriin. Ensi kesänä menemme asiakkaiden kanssa Heinäveden suuntaan.Nytkin jo pitää varata laituripaikka etukäteen, toteaa Merja Laakkonen.

– Kato meidän joensuulaisten oma vene. Oli jossain vaiheessa Suomen suurin sisävesillä liikennöivä alus. Laakkoset omistaa tuon, toteaa nimettömänä pysyttelevä palomies.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.