Tässäkö helppo tapa tehdä maistuvaa vähärasvaista ruokaa?

Vähäkalorinen ruoka maistuu yhtä hyvältä kuin rasvainen vastineensa, jos mausteet ovat kohdillaan, paljastaa tutkimus.

Sille on syynsä, miksi paistettu ruoka maistuu hyvältä – se on täynnä rasvaa! Kesällä tehty tutkimus paljastaa kuitenkin, että herkullista ruokaa voi tehdä vähäkalorisenakin. Vähärasvaiset, mutta maustetut ruoat maistuvat nimittäin aivan yhtä hyvältä kuin rasvaiset vastineensa.

Coloradon yliopiston tutkijat tarjosivat 150 ihmisille kolme eri versiota samasta lihamurekkeesta.

Ensimmäinen versio oli rasvainen, toinen vähärasvainen ja kolmas vähärasvainen, mutta se oli maustettu sipulijauheella, oreganolla, paprikalla ja valkosipulijauheella. Vaikka kolmas ateria sisälsi 35 prosenttia vähemmän kaloreita kuin ensimmäinen, osallistujat sanoivat sen olevan yhtä hyvää kuin rasvainen vastineensa.

Vaikka ihmiset pitävät luontaisesti runsasrasvaisista ruoista, kannattaa ehdottomasti kokeilla maustaa vähärasvaiset ruoat kunnolla. Näin saat maukasta ruokaa pienemmillä kalorimäärillä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat