Tässä ovat ihmiskunnan kinkkisimmät kysymykset elämästä – ja vastaukset niihin!

Lue alta kysymykset, joihin britit kaikista mieluiten haluaisivat vastauksia!

Eden-televisiokanava selvitti kysymykset, joihin britit kaikista mieluiten haluaisivat vastauksia. Kyselyssä kävi ilmi, että ainakin Yhdistyneessä Kuningaskunnassa ihmiskunta pohtii edelleen avaruusolentojen olemassaoloa ja sitä, löytyykö syöpään koskaan täydellistä parannuskeinoa.

Kun kysymykset oli saatu selville, niihin täytyi luonnollisesti yrittää vastata. Lue alta vastaukset ihmiskunnan kinkkisimpiin kysymyksiin!

1. Olemmeko yksin universumissa?

Tiedemiesten mukaan universumi sisältää todennäköisesti monia sellaisia planetaarisia ryhmittymiä, joilla olosuhteet älyllisen elämän kehittymiselle ovat suotuisat. Emme kuitenkaan onnistu välttämättä koskaan kehittämään teknologiaamme niin pitkälle, että voisimme ottaa kontaktia miljoonien valovuosien päähän.

2. Löytyykö syöpään koskaan parannuskeinoa?

Syövistä selviytymistä kuvaavat tilastot näyttävät koko ajan valoisammilta. Myös monia uusia hoitoja kokeillaan. Ei ole todennäköistä, että maaginen parannuskeino löytyisi lähitulevaisuudessa, mutta syöpäpotilaiden elinajanodote pitenee koko ajan.

3. Onko jumalaa olemassa?

Empiiristä ja mitattavissa olevaa tieteellistä todistusaineistoa jumalan olemassaolosta ei ole.

4. Miten iso avaruus on?

Joidenkin tiedemiesten mukaan universumi on ääretön eikä siis mitattavissa. Toisten mukaan universumi on laajentunut alkuräjähdyksen jälkeen 150 miljardin vuoden levyiseksi.

5. Miten elämä maapallolla sai alkunsa?

Elämän synnystä on olemassa useita teorioita, kuten että bakteerit muodostivat symbioottisia suhteita toistensa kanssa. Erään teorian mukaan elämää syntyi ensimmäisen kerran meren pohjassa, kuumien lähteiden läheisyydessä. Kun elämää oli syntynyt, eliöt olivat hyvin pitkään mikroskooppisen pieniä.

6. Voimmeko matkustaa ajassa?

Aika-avaruudesta löytyy "oikoteitä", joita kutsutaan madonrei'iksi. Ne tekevät aikamatkustuksesta teoriassa mahdollista. Madonreiät ovat kuitenkin epävakaita, ja sellaisen avaamisen vaadittaisiin esimerkiksi fysiikan lakeja rikkovaa materiaa, jonka olemassaolosta ei olla varmoja.

7. Voimmeko joskus asua avaruudessa?

Ehkä. NASA on jo tutkinut, voisiko muiden planeettojen tai kuiden olosuhteita muuttaa niin, että niillä voisi asua maan tapaan.

8. Voiko öljyn korvata jollakin?

Vaihtoehtoisia energianlähteitä on jo olemassa, mutta niitä täytyy edelleen kehittää muun muassa kustannustehokkaammiksi.

9. Lakkaako universumi olemasta? Miten?

Universumin lopusta on useita teorioita. Joidenkin teorioiden mukaan universumi esimerkiksi lakkaa laajenemasta ja luhistuu sitten itseensä.

10. Kauanko ihmiselämää voi pidentää?

Hiirikokeet ovat saaneet osan tiedemiehistä vakuuttuneeksi siitä, että ihmiset elävät pian helposti yli satavuotiaiksi.


Lähde: Metro.co.uk, Wikipedia

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja