Mainos

Tässä on lopputuomio jääkiekon MM-kotikisoista

Jääkiekon MM-kisat on pelattu ja saatu pakettiin. Vaikka suomalaisittain kisat päättyivät pettymykseen, neljänteen sijaan, ovat kisojen järjestäjät saaneet runsaasti kiitettävää palautetta.

– Olemme saaneet niin kansainvälisesti kuin kotimaastakin erinomaista palautetta kisatapahtumista ja kisajärjestelyistä. Ensisijaisesti nämä pelit on tehty pelaajille ja olemme pyrkineet takaamaan heille mahdollisimman hyvät olosuhteet pelata, Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoi Huomenta Suomessa.

Hän myöntää kuitenkin, että lippujen hinnoittelussa epäonnistuttiin. Nurmisen mukaan lippujen hinnoista päätettiin 15 kuukautta sitten, eli ennen Suomen viimevuotista maailmanmestaruutta.

– Tilanne oli haasteellinen, sillä teimme päätökset 15 kuukautta sitten. Meillä oli ensimmäistä kertaa kisat kahdessa maassa ja kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Jälkiviisaus on tietenkin parasta viisautta. Tiettyjen pelien osalta ammuimme lippujen hintojen osalta ylitse, Nurminen myöntää.

Hän lupaakin, että ensi vuoden MM-kisoissa lippuhintoja porrastetaan pelien mukaan.

Rahaa suomalaiseen jääkiekkoiluun

Nurmisen mukaan Suomen Jääkiekkoliitto saa päättyvistä kisoista tuntuvat voitot. Voittorahoja on vielä liian ennenaikaista arvioida. Rahat käytetään myöhemmin suoraan suomalaisen jääkiekkoilun hyväksi.

– Rahat on korvamerkattu jo vuoden 1997-kotikisojen jälkeen ruohojuuritasolle eli seurojen ja pelaajien hyväksi. Haluamme kehittää suomalaista jääkiekkoa, Nurminen toteaa.

Leijonat eivät päässeet omalle tasolleen

Nurminen myöntää, että Leijonat eivät päässeet tänä vuonna omalle tasolleen.

– Vaikka tavoitteita ei kentällä saavutettu, voi joukkueesta olla ylpeä. Neljäs sija on kuitenkin kova saavutus. Antaisin joukkueelle arvosanaksi kahdeksan.

Suomalaisfanit saavat sen sijaan Nurmiselta arvosanaksi yhdeksän alkukangisteluista huolimatta.

– Pientä alkujännitystä oli havaittavissa Valko-Venäjän ja Slovakian peleissä. Mutta USA-pelissä (puolivälieräottelu) tunnelma oli huikea. Itse en ole ainakaan kokenut mitään vastaavaa, Nurminen selvittää.

Jääkiekon MM-kisat järjestetään jälleen ensi vuonna Ruotsissa ja Suomessa. Kisojen päävastuu siirtyy kuitenkin Ruotsille.

Ottelut pidetään ensi vuonnakin Hartwall-areenalla ja Globen-hallissa. Kisamaskotti selviää vasta kesän jälkeen. Tänä vuonna kisamaskottina toimi Hockey Bird, joka saa Nurmiselta ison tunnustuksen.

(MTV3)

Katso Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurmisen haastattelu: (Huomenta Suomi 21.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.