Ministeri Arhinmäki pettyi Leijoniin

Urheiluasioista vastaava ministeri Paavo Arhinmäki seurasi Suomen ja Tshekin välistä MM-pronssiottelua Hartwall-areenan aitiosta.

Ministerin mukaan Leijonien peli oli ajoittain hyvää, mutta kaikki suomalaiset eivät olleet terävimmillään.

– Suomen maalinteko tökki pahasti. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat kunnon peliä, mutta toinen jäi välieräksi, Arhinmäki sanoi.

– Maalivahtipelin ajateltiin olevan Suomen vahvuus, mutta näissä kisoissa ei tullut ottelun ratkaisevia koppeja. Ykköskenttä oli se, joka pystyi pelaamaan. (Jarkko) Immoselta ja (Mikael) Granlundilta odotettiin enemmän, hän jatkoi.

Tshekki voitti Suomen 3-2 ja vei pronssimitalit. Ministeri tunnetaan jalkapallofanina, joten häntä lohdutti Chelsean eilinen Mestarien liigan voitto Bayern Münchenistä. Samankaltaista fanaattisuutta hän on osoittanut myös jääkiekko-ottelussa, jossa hänet on nähty ainakin parikymmentä vuotta sitten hyppimässä. Hienoin jääkiekkomuisto on Jokerien vuoden 1992 mestaruus.

– Se on minun elinaikanani ensimmäinen, jonka Jokerit on voittanut. Muita yksittäisiä hienoimpia muistoja on se, kun Jokerit nousi vuonna 1994 finaalissa kahden erän jälkeisestä 2-0-tappioasemasta 2-2:een ja (Otakar) Janecky teki jatkoajalla 3-2-maalin.

Pronssipeli oli Arhinmäen neljäs Suomen ottelu. Hän katsoo paikan päällä ministeriseurassa myös Venäjän ja Slovakian välisen finaalin.

Lue myös:

    Uusimmat