Tässä kunnossa murha-auto oli löytymisen jälkeen – perheenäiti kuoli häkämyrkytykseen paljon julmemman suunnitelman sijaan

Kun kolmen lapsen äiti katosi yllättäen, poliisi aloitti laajat etsinnät hänen löytämisekseen. Ja kun lopulta poliisit löysivät äidin auton lumen alta, heille heräsi heti epäilys, että etsitty nainen olisi sen sisällä.

Vantaalla asunut perheenäiti katosi yllättäen vuodenvaihteessa ja ehti olla kateissa viikonlopun yli. Kotona häntä odotti kolme lasta, joista vanhin epäili heti isänsä liittyvän äidin katoamiseen.

Lapset olivat 12-, 3- ja 2-vuotiaita ja he ehtivät olla keskenään kotona vuorokauden, kunnes vanhin haki naapurilta apua. Poliisi aloitti välittömästi laajat etsinnät, joita vaikeutti ajankohtaan osunut laaja ja runsas lumisaderintama.

Poliisi löysi perheenäidin lopulta Vantaalta läheltä äidin ja lasten kotia. Äidin viininpunainen Mercedes-Benz henkilöauto oli pysäköity ulkoilualueen reunaan ja se oli lumen peitossa.

– Väkivaltarikostutkijoiden raottaessa auton lukitsematonta kuljettajan puoleista etuovea selvisi, että auton sisältä tuli voimakasta savun sekä palavien nesteiden hajua. Auton etupenkit sekä auton katon verhoilu vaikuttivat oven raosta katsottuna kärsineen palovaurioita, poliisin esitutkinnan tiivistelmässä kerrataan tapahtumia.

– Auton ovi suljettiin, ja auto hinautettiin Vantaan pääpoliisiasemalle tarkempiin rikosteknisiin tutkimuksiin. Olosuhteet huomioiden oli epäiltävissä, että auton sisältä löydetään myös (äidin nimi) menehtyneenä.

Nainen kuoli häkämyrkytykseen

Poliisin epäilykset osoittautuivat todeksi. Auto tutkittiin Vantaan pääpoliisiasemalla ja sen sisältä löytyi perheenäidin ruumis.

Vainaja makasi auton takapenkin jalkatilassa sidottuna. Hänen päälleen oli heitelty palavaa nestettä. 

Nainen ei kuitenkaan palanut miehensä suunnitelmien mukaan elävältä vaan kuoli häkämyrkytykseen.

Takapenkiltä löytyi myös avoin polttoainekanisteri. Poliisin mukaan auton sisusta haisi voimakkaasti palaville nesteille ja savulle, ja auton sisusta oli osin palanut.

Koska autosta työntyi poliisin tekniseen tutkimustilaan niin voimakasta palavien nesteiden hajua ja höyryä, että se aiheutti päivystävän palomestarin mukaan räjähdysvaaran. Poliisi päättikin tästä syystä poistaa vainajan autosta.

Vainaja siirrettiin oikeuslääketieteelliseen tutkimukseen.

Poliisi puolestaan jatkoi auton tutkimista ulkona tämän jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat