"Sellainen murhaajan katse" – todistajat kertoivat, miten Oulun murhan uhri pelkäsi kihlattuaan

Todistajien mukaan Oulun murhasta syytetty mies oli aggressiivinen seurustelukumppaniaan kohtaan.

Vuonna 1988 syntynyttä miestä syytetään Oulun käräjäoikeudessa vuonna 1997 syntyneen naisen murhasta.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta. Hänellä on taustallaan useita väkivalta- ja huumerikoksia.

Syytetty ja uhri olivat menneet kihloihin samana syksynä. Poliisi kuuli tutkinnan aikana kahta todistajaa, jotka kertoivat miehen ja naisen suhteesta. Kumpikaan ei ollut tuntenut naista pitkään.

Yksi todistajista kertoi poliisille, että hänelle tuli ylipäätään vähän yllätyksenä, että uhri ja syytetty mies seurustelivat. He olivat 

Hän ei ollut koskaan nähnyt syytettyä miestä, mutta uhri oli kertonut hänestä todistajalle. Todistajan mukaan uhri tuntui välttelevän aihetta, mutta hänen puheistaan sai käsityksen, että mies oli mustasukkainen ja omistushaluinen.

Niin se on ollut sellainen aggressiivinen ja väkivaltainenkin. Ainakin välillä. (uhri) paljon puolustelikin sitä miestä. Kertoi, että on ihana ja rakastaa sitä, vaikka onkin ollut välillä kyseenalaista hommaa, todistaja sanoi.

Todistaja kertoi sanoneensa naiselle, että tämän kannattaisi lähteä huumepiireistä kokonaan pois, koska se ei tee hänelle hänelle hyvää.

Pelkäsin, että käy pahin ja nyt kävi juuri niin kuin pelkäsin. Kun se on kertonut, että miten sitä kohdellaan, vahingoitetaan ja muuta. Oon aiemminkin puhunut, että lähtisi pois, että ei käy huonommin.

Toiselta todistajalta poliisi kysyi, mitä todistaja tiesi uhrin miehestä, jota nyt syytetään murhasta. Todistaja kertoi nähneensä miehen vain kerran.

Näin siitä heti, että siitä paistoi sellainen murhaajan katse. Sanoin heti (uhrin nimi), ettei vehtaa sen miehen kanssa ja se ei lopulta pääty hyvään. Ja (uhri) pelkäsi sitä myös ite. (uhri) sanoi itse, että pelkäsi miestä.

Mies on kiistänyt syyllistyneensä murhaan, mutta myöntänyt aiheuttaneensa naisen kuoleman.

Lue myös:

    Uusimmat