Tässä kaupungissa valmistetaan jopa 80 prosenttia maailman joulukoristeista – korona iski tilauksiin: Kurkista sisään todelliseen joulutehtaaseen!

Yiwun kaupunki sijaitsee Zhejiangin provinssissa Itä-Kiinassa.

Kiinalaisella Yiwun kaupungilla on suurempi merkitys ihmisten joulunviettoon eri puolilla maailmaa kuin voisi ensi alkuun kuvitella.

Reutersin mukaan kaupunki tuottaa kaikista maailman joulukoristeista jopa 80 prosenttia.

Normaalisti tähän aikaan vuodesta joulukoristeita lähetettäisiin Yiwusta jälleenmyyjille ympäri maailmaa nopealla tahdilla, mutta tänä vuonna tilanne on eri.

Koronapandemia on nimittäin iskenyt hampaansa tähänkin tuotantoon.

– Tilaukset ovat vähentyneet tänä vuonna merkittävästi. Uusia asiakkaita ei ole tullut ja vanhojen asiakkaidemme kautta tilaukset ovat puolittuneet tänä vuonna, joulukoristeita valmistavan Fuyen päällikkö Jin Zhixun kertoo Reutersin haastattelussa. 

Tilausmäärien rajut muutokset olivat nähtävissä jo kesällä, sillä etenkin Yhdysvallat ja Brasilia ovat tilanneet valtavia määriä joulukoristeita jo kesäaikaan.

Kiinan markkinatutkija Ben Cavender pitää tilannetta haastavana.

– Voidaan sanoa, että koko joulukoristebisnes on puolittunut. Paljon Yiwun kaupungin joulumyynnistä on lisäksi tapahtunut asiakkaiden asioidessa paikan päällä, mutta koronaviruksen vuoksi turistejakaan ei ole liikkeellä.

Miltä todellisessa joulutehtaassa näyttää? Kurkkaa sisään jutun alussa olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja