Tässä Geneven autonäyttelyn ensimmäinen yllätys – Mercedekseltä tulossa täyssähköinen minibussi

Mercedes esitteli Genevessä täyssähköisen EQ-perheen toisen jäsenen, joka hieman yllättäen pohjautuu pakettiautoon.

Sähköautojen tarjonta kasvaa tasaiseen tahtiin eri autoluokissa. Mercedeksen ensimmäinen EQ-tuoteperheen auto, EQC, tulee markkinoille vielä loppukevään aikana. Tästä alkaa täyssähköisen malliperheen laajentuminen, ja nyt Geneven autonäyttelyssä Mercedes julkaisi hyvin tuotantovalmiin konseptin.

Hieman yllättäen kyseessä on pakettiautoon pohjautuva iso tila-auto eli V-sarja. Nimellä EQV Concept kulkevan malli keula on saanut EQC:sta tutun valolistan, josta on tulossa Mercedeksen sähköautomallien tavaramerkki. Keulan pieniä eroja lukuun ottamatta auton muotoilu noudattaa hiljattain nähtyä V-sarjan faceliftiä. Lisäksi vanteet ovat saaneet uuden aerodynaamisemman muodon.

Voimalinjasta valmistaja ei vielä julkaissut kovinkaan tarkkoja tietoja, mutta viitteitä antanee viime vuonna julkaistut tiedot sähköisesti pakettiauto eVitosta. Siinä sähkömoottori tarjoaa 84 kW:n tehon ja 41,4 kWh:n kapasiteetilla pakettiauton toimintamatkaksi luavataa 150 kilometriä. Valmistaja kertoo ihmisten kuljettamiseen tarkoitetun auton tähtäävän kaupunkialueiden lyhyille matkoille. Sisätilat eivät ole kärsineet ollenkaan sähkötekniikasta, eli akku on onnistuttu piilottamaan ohjaamon lattian alle.

Kuten jo ulkonäöstä ja ohjaamosta on helppo päätellä, auto on varsin lähellä tuotantoversiota. Auton oikea tuotantoversio nähdäänkin jo tämän vuoden puolella, tarkemmin syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä.

Kuvat: Mikko Autio

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavi palaa tv-ruutuun uusin 17. tuotantokauden jaksoin! Kauden ensimmäinen jakso nähdään maanantaina 25.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja