Tässä 6 helppoa ja halpaa keinoa nostaa autosi jälleenmyyntiarvoa

Monet suomalaiset ostavat autonsa autoliikkeistä, mutta myös yksityisten välinen kauppa käy kuumana.

Auton myyminen itse voi olla työlästä, mutta autosta saa siten yleensä paremman hinnan.

Mitä paremman hinnan saat autostasi sitä myydessä, sitä pienempi on arvonalenema on ollut. Vaikka auto ei ole juuri koskaan hyvä sijoitus, on auton arvoon mahdollista vaikuttaa yksinkertaisilla toimilla.

Listasimme kuusi seikkaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota niin autoa myydessä kuin myös silloin, kun auton myynti ei ole vielä ajankohtainen. 

Kunnossapito

Tähän ei oikein voi vaikuttaa enää autoa myydessä, mutta hyvin pidetty ja säännöllisesti huollettu auto on sekä helpompi että tuottoisampi myytävä. Sama pätee huoltokirjaan; älä laiminlyö sen täyttämistä. Vältä myös autossa tupakointia, sillä hajusta ei välttämättä pääse koskaan täysin eroon.

Pesu & vahaus

Vaikka myymäsi auto ei olisikaan täysin uudenveroisessa kunnossa, saa sen ilmettä kohennettua reippaasti kunnon pesulla ja vahauksella. Puhdas ja kiiltävä auto on heti arvokkaamman näköinen.

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
VIDEO: Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille!

Kiillota ajovaloumpiot

Utuisen himmeät ja likaisen kellertävät umpiot heikentävät valotehoa, mutta myös pilaavat puhtaankin auton ilmeen. Näe siis hieman enemmän vaivaa ja puunaa myös umpiot alan liikkeistä saatavilla aineilla ja välineillä.

Siivoa myös sisältä

Perusteellisesti siivotut ja jynssätyt sisätilat nostavat taatusti autosi arvoa. Penkkien välissä olevat hiekat on nopea imuroida, eikä lattiamattojenkaan puhdistamisessa kestä pitkään. Pese myös ikkunat, puhdista ilmansuuttimet ja pyyhi pölyt.

Kuluvien osien uusiminen

Jarrupalojen, pyyhkijänsulkien ja polttimoiden vaihtaminen ennen myyntiä ei ole kallista, mutta antaa kuvan, että autosta on huolehdittu.

Panosta ilmoitukseen ja kuviin

Auton tiedot kannattaa kertoa ilmoituksessa mahdollisimman kattavasti. Ilmoituksissa myös rehellisyys on valttia, sillä harva hieman jo ikääntynyt auto on enää kaikin puolin täysin uudenveroisessa kunnossa. Kun auton vioista kertoo rehellisesti, antaa se luotettavamman kuvan myyjästä, mikä taas on omiaan höllentämään ostajan kukkaronnyörejä.

Kun auto on ehostettu myyntiä varten, kannattaa sen myyntikuviinkin panostaa. Potentiaalinen ostaja tulee viettämään tuntitolkulla aikaa niitä tuijotellen, joten mieti, millaisen fiiliksen ne antavat autostasi. Huonolaatuisella kameralla pimeässä otettu valokuva ei saa ketään kiinnostumaan autostasi, vaikka sitä olisi kuinka rakkaudella pidetty. 

Lue myös:

    Uusimmat