Tarte Tatin päärynästä

  • 2-3 kiinteää päärynää
  • 100 g suolatonta voita
  • 100 g sokeria
  • ½ pakettia valmista voitaikinaa

Kuori päärynät ja leikkaa pitkittäin puoliksi. Poista siemenkota. Ota 18 cm matalareunainen kattila ja levitä pohjalle huoneen lämpöinen voi ja sokeria. Asettele päärynänpuolikkaat kattilan pohjalle. Leikkaa voitaikinasta 20 cm rinkula. Asettele päärynöiden päälle niin että ylimääräinen taikina menee päärynöiden ja kattilan väliin. Laita kattila liedelle ja kuumenna kunnes sokeri ja voi ruskistuu ( n 10 min.). Paista uunissa 30 min 180 C -asteessa. Kumoa lautaselle ja tarjoile jäätelön kanssa.

Gelato (jäätelö)

  • 7 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 52 g maitojauhetta ( reilu 5 rkl )
  • 2 sitruunan kuori ja mehu
  • 2 limen kuori ja mehu
  • 2 dl sokeria

Yhdistä maito, sitruuna ja lime. Kiehauta kerma, sokeri ja maitojauhe. Siivilöi maitoseos kerman joukkoon. Älä kuumenna enää. Mikäli seos juoksettuu, sekoita sauvasekoittimella. Jäähdytä seos jääkaapissa. Voit vielä siivilöidä ja sauvasekoittaa jäähdytetyn seoksen. Laita seos jäätelökoneeseen ja pyöritä n. 10 min.

Lue myös:

    Uusimmat