Mainos

Tarkkailija uskoo yli 10 kuolleen Turkin ilmaiskussa – Trumpilla yhä vahva usko Pohjois-Syyrian tulitaukoon: "Vain satunnaista tarkka-ampumista ja kranaattitulta"

1:04
Yhdysvallat ja Turkki sopivat tulitaosta Pohjois-Syyriaan – Trump: "Miljoonia ihmishenkiä säästyy"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo keskustelleensa Pohjois-Syyrian tilanteesta Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin kanssa.

Turkin on kerrottu tänään rikkoneen eilen sovittua tulitaukoa Pohjois-Syyriassa, minkä maa on kiistänyt. Trumpin mukaan Erdogan olisi kertonut hänelle, että alueella oli vain "satunnaista tarkka-ampumista ja kranaattitulta, joka eliminoitiin pian".

Trumpin tviitistä ei selvinnyt tarkemmin, mihin tai kenen tekemään tulitukseen hän viittasi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Trump kertoi myös saaneensa kuulla, että osa Euroopan maista olisi nyt valmis vastaanottamaan äärijärjestö Isisin vangittuja jäseniä. Hän ei täsmentänyt, mihin väite perustuu tai mistä valtioista olisi kyse.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin mukaan Turkin ja Yhdysvaltain sopimaa tulitaukoa ei voi pitää aitona vaan vaatimuksena kurdien antautumisesta.

Saksan, Britannian ja Ranskan johtajat taas kertoivat tapaavansa Erdoganin "pian" keskustellakseen Pohjois-Syyrian tilanteesta.

Järjestö: Yli 10 siviiliä kuollut Turkin ilmaiskussa

Kurdien tiedottaja on syyttänyt Turkkia alkaneen viisipäiväisen tulitauon rikkomisesta. Mustafa Balin mukaan Turkki jatkoi perjantaina ilmaiskuja ja tykistötulta kurdien alueelle.

Syyrian sotaa tarkkailevan järjestön Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan perjantaina Turkin iskuissa olisi kuollut 14 siviiliä. Järjestö kertoi jo aamulla, että Ras al-Ainissa oli ollut aamulla hajanaista ammuskelua.

Uutistoimisto AFP:n toimittaja vahvisti aamulla havainneensa tykistötulta ja savupilviä monessa paikassa Syyrian puolella rajaa. Ras al-Ain on ollut taistelujen keskiössä Turkin hyökkäyksen alusta lähtien.

Turkki taas kiisti tiedot "disinformaationa".

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja