Mainos

Turkin hyökkäys lisännyt pakoyrityksiä Al-Holin karmeista oloista – vankileirillä viruvat naiset odottavat uutta hyökkäystä: "Sitten palaamme kalifaattiin"

4:55
Turkki ei aio lopettaa operaatiotaan Syyriassa, länsimaat etsivät kuumeisesti ratkaisua kriisiin – tutkija kertoo, mitä Yhdysvallat voi enää tehdä tilanteelle.

Syyriassa al-Holin leirillä uutistoimisto AFP:n haastattelemat naiset kertovat toivovansa, että Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriassa mahdollistaa paon kurdien pitämältä leiriltä.

Muun muassa Umm Osamaksi (Osaman äiti) itsensä esitellyt nainen kertoo uutistoimisto AFP:lle, että hän aikoo paeta, jos Turkin armeija hyökkää leirille.

– Nyt kun kurdit ovat heikkoja, toivomme, että (äärijärjestö Isisin) kalifaatti voidaan julistaa uudelleen, nainen kertoi.

Hana Hassan -niminen irakilaisnainen kertoi odottavansa, että "veljet" saapuvat vapauttamaan heidät.

– Sitten palaamme kalifaattiin, hän sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Leirillä oleva ranskalaisnainen taas kertoo haluavansa varmistaa, että hänen lapsensa ovat turvassa. Naisen mukaan häntä ei ole kohdeltu huonosti leirillä, joten hän jäisi mieluusti sinne.

– Minulla ei ole mitään hajua, minne mennä. En voi luottaa Ranskaan, maa ei halua meitä takaisin.

Al-Holin leirillä asuu yhteensä 70 000 ihmistä, joista suurin osa on naisia ja lapsia. Heidän joukossaan on myös Suomen kansalaisia.

Turkin hyökkäys lisännyt pakoyrityksiä

Turkin hyökkäyksen Pohjois-Syyriassa on pelätty mahdollistavan kurdien vangitsemien äärijärjestö Isisin taistelijoiden ja heidän perheenjäsentensä paon vankileireiltä.

Al-Holin leirivartija Layla Razkar kertookin, että Turkin iskujen jälkeen hyökkäykset vanginvartijoita kohtaan ja pakoyritykset leirillä ovat kasvaneet.

Kurdien mukaan viime viikon jälkeen sadat naiset ja lapset ovat paenneet kurdien vankileiriltä. He pakenivat Ain Issan kaupungissa sijaitsevalta leiriltä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja