Tarkista, löytyykö sinulta: Tällä ysäripehmolla voi nyt tienata mukavasti

Mitkä seikat vaikuttavat lelujen valintaan verkkokaupasta? 9:36
KATSO MYÖS: Mikä on joulun 2023 hittilelu? Syntyykö leluista enää hysteriaa kuten "männävuosina"?

Löytyykö teiltä ysäriltä tuttuja Little Snoozems -unipehmoja?

1990-luvulta tutuista Little Snoozems -unipehmoista pyydetään netissä kovia hintoja. Aivan tuulesta temmattuja useiden kymppien hinnat eivät ole, sillä niitä on myös maksettu.

Little Snoozems -pehmo osasi pysyä asennossaan

Little Snoozems -pehmoja esiteltiin esimerkiksi joulun alla koteihin saapuvassa Suuressa lelukirjassa vuonna 1997. Tuolloin "unipehmojen" mainosteksti kertoi lelun hinnaksi alkaen 79 markkaa. 

Pupu, nalle, koira tai kissa oli puettu pyjamaan ja sillä oli uniriepu tassussaan. Lelun erityisominaisuutena oli kyky nukahtaa erilaisiin asentoihin, joissa sen myös luvattiin pysyvän.

– Halattavan, suloisen eläinystävän viereen on pienen leikkijän turvallista nukahtaa, teksti maalaili.

Lelut muistetaan myös "kuperkeikkaeläiminä". Tv-mainoksessa leluja kykyä mukautua asentoihin esiteltiin esimerkiksi roikottamalla niitä käsivarrella. Leluja myytiin vuosia, ja ne löytyivät lelukirjasta myös esimerkiksi vuonna 1999.

Hinnat jopa satasia

Alkuperäisiä ysäripehmoja myydään netissä korkeahkoon hintaan. Esimerkiksi netin kauppapaikka Etsyssä pupupehmoa vuodelta 1996 kuvataan "harvinaiseksi löydöksi". Hintapyynti on 146 euroa.

Suomen Huuto.netissä kolmen lelun settiä myydään 50 eurolla; Tori.fissä pupun hinnaksi on määritelty noin 45–50 euroa, nallen taas noin 25–45 euroa. 

Nettihuutokauppa eBayssa nalle vaaleanpunaisessa pyjamassa on myyty hurjan 227 euron hintaan; vuoden 1996 pupusta on maksettu 191 euroa. 

Kauppoja tosin on toteutunut myös muutamilla kympeillä, ja hinta riippuukin aina esimerkiksi lelun kunnosta.

Katso myös: Muistatko tämän? Viiman video nostalgisesta Muumiherätyskellosta

Muistatko tämän? Viiman video nostalgisesta Muumikellosta sai aikaan ristiriitaisen vastaanoton:"Toiset yhdistävät sen iloisen laulun traumaattisiin aamuherätyksiin" 0:17
Rakastitko vai vihasitko sinä tätä kelloa?

Lähteet: Tori.fi, Huuto.net, eBay, Suuri lelukirja 1997, Etsy, YouTube/marshal8mile, Nuoruusdisko

Lue myös:

    Uusimmat