Tarkista älykkyytesi: Ratkaisetko nämä aivopähkinät helposti? Tällaisten tehtävien perusteella voit selvittää, kuulutko Suomen älykkäimpään kärkeen

Tällä viikolla Mensa Suomi ry tarjoaa testiviikollaan kenelle tahansa mahdollisuuden selvittää älykkyyttään. Oletko joskus miettinyt, millaisia tehtäviä älykkyystestissä tulee vastaan? 

Mensa Suomi tarjoaa uteliaille mahdollisuuden kokeilla testausta verkossa. Nettitesti koostuu 35 kuviopäättelytehtävästä, jotka on ratkaistava 25 minuutissa. Testin kautta saa nopeasti suuntaa-antavan arvion omasta älykkyystasosta.

Nettitesti on Norjan Mensan ammattilaispsykologin koostama. Mensa muistuttaa kuitenkin, että täsmällisen ja luotettavan älykkyysosamäärätiedon voit saada vain virallisesta älykkyystestistä.

– Verkkotestin luonne on puhtaasti suuntaa-antava ja sen tuloksen perusteella ei voi hakea yhdistyksen jäsenyyttä, Mensan sivuilla painotetaan. 

MTV Uutiset julkaisee Mensan luvalla muutaman makupalan nettitestistä. Kuvat saa auki suurempana klikkaamalla niitä. 

Lisää tehtäviä löytyy Mensan nettitestistä. 

Mensa on kansainvälinen älykkyysjärjestö, jossa on maailmanlaajuisesti noin satakolmekymmentätuhatta jäsentä. Suomen Mensa ry:n jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, joka saavuttaa älykkyystestissä paremman tuloksen kuin 98% väestöstä.

Lue myös:

    Uusimmat