Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tärkeimmät hankinnat keittiöön – näillä pärjäät pitkälle!

Laadukas leikkuulauta ja veitsi ovat kotikokit tärkeimmät hankinnat
Laadukas leikkuulauta ja veitsi ovat kotikokit tärkeimmät hankinnatLehtikuva
Julkaistu 25.01.2014 18:00

Nämä keittiövälineet ovat kotikokin tärkeimmät työkalut. Unohda kalliit laitteet ja vain yhteen tarkoitukseen suunnatut välineet – ne vievät rahasi ja turhaa energiaa ruoanlaitossa.

1. Laadukas veitsi

Pärjäät todella pitkälle panostamalla aluksi vaikka vain yhteen, todella laadukkaaseen keittiöveitseen. On tärkeää kysyä myyjältä neuvoa, millaiseen veitseen kannattaa panostaa. Älä ainakaan valitse veistä sen ulkonäön perusteella. Toisin kuin voisi kuvitella, veitsestä ei näe päällepäin, kuinka laadukas se on.

– Veitsen tärkein ominaisuus on sen teroitettavuus. Monet veitset voivat olla alkuun todella teräviä ja hyväntuntuisia, mutta ennen pitkää se tulee tylsymään. Tärkeintä on, että veitsen pystyy tylsymisen jälkeen teroittamaan entisensä veroiseksi, sanoo Kokkipuodin Anne Lehtonen.

2. Kattila

Hanki käytännöllinen kattila ruoanlaittoa varten.

Teflonpinnoitettu kattila ei ole kovin käytännöllinen, sillä se rajoittaa muiden ruoanlaittovälineiden vapaata käyttöä. Et esimerkiksi voi sekoittaa teflonkattilan sisältöä metallivälineellä.

– Paksupohjainen kattila on hyvä ratkaisu, sillä paksu pohja pysyy suorana kovassakin käytössä. Varsinkin induktioliettä käyttävälle paksupohjainen kattila on tärkeä, sillä jos pohja ei ole täysin suora, niin kosketuspinta induktiolieden levyyn pienenee, Lehtonen neuvoo.

3. Leikkuulauta

Leikkuulautojen ominaisuudet vaihtelevat paljonkin alustan materiaalista riippuen.

Muovilaudan positiivinen puoli on, että sen voi pestä astianpesukoneessa. Huono puoli on, että veitsestä jää muovilautaan syvät uurteet, jotka hankaloittavat seuraavia käyttökertoja ja tekevät laudan puhdistumisesta vaikeampaa.

Kaikki lasi- ja marmorilaudat voit unohtaa kokonaan, sillä ne tylsyttävät ja pilaavat hienon veitsesi saman tien.

– Leikkuulaudan materiaalin tulisi olla pehmeämpi, kuin käytettävän veitsen. Kiviset ja lasiset leikkuulaudat tuhoavat veitset. Toki sellaisia alustoja voi hyvin käyttää esimerkiksi tarjoilussa, Lehtonen sanoo.

Tämän hetken suosituimpia leikkuulautoja ovat paksut puumassalaudat. Puulauta onkin veitsen ja leikkaamisen kannalta ideaali vaihtoehto. Lisäksi se näyttää niin tyylikkäältä, ettet joudu uhraamaan sille tilaa kaapin perältä. Puulautaa voi hyvin säilyttää paraatipaikalla keittiössä.

Puulaudan ainoa miinuspuoli on, että se täytyy pestä käsin joka kerta käytön jälkeen.

4. Paistinpannu ja uunivuoka

Näitä löytyy joka lähtöön. Toiset suosivat lasista uunivuokaa, ja toiset paistavat kaiken mieluiten pannulla. Kysy myyjältä neuvoa mahdollisimman monikäyttöisen kypsennysastian hankinnassa. Keraaminen vuoka on muun muassa todella monikäyttöinen ja pitkäikäinen ostos. Myös valurautainen pata toimii sekä paistamisessa, että uunivuokana.

Teksti Nita Makkonen, nita.makkonen(@)mtv.fi @nitamakkonen

Lisää aiheesta:

Löytyykö sinulta tämä keittiöväline? Ruokatoimittaja ylistää: "Yksi hyödyllisimmistä ja monipuolisimmista"Nämä kokkikoulussa opetettavat asiat jokaisen kotikokin pitäisi tietää: "Tulevat usein tarpeeseen"Vaihda nämä keittiövälineet mahdollisimman pian uusiin: "Voivat olla terveysriski"Käytätkö puista leikkuulautaa? Muista tämä: "Pahin virhe, jonka voit tehdä sen kanssa"Nämä keittiövälineet kannattaa vaihtaa uusiin mahdollisimman pian: "Voivat olla terveysriski"Kuusi yleistä, mutta vaarallista ruoanlaittotapaa – näistä kannattaa luopua välittömästi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:15
    Mielenhallinta

    Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • Eilen15:16
    Siivous

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

  • Eilen13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • Eilen11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa