Tapparan luottosoturi koki uskomattomia vastoinkäymisiä – paluu tapahtui kovassa paikassa: "Ollut raskaita aikoja"

Maalikooste: HIFK - Tappara 6:02
Videolla maalikooste HIFK:n ja Tapparan ensimmäisestä välieräottelusta.

Tapparan kapteeni Otto Rauhala on kokenut todella raskaita vastoinkäymisiä tämän kauden aikana. Perjantaina hän saattoi hymyillä.

Aikakela on raju. Rauhalan kausi lähti liikkeelle vasta 14. lokakuuta pelatusta JYP–Tappara-ottelusta. Sen jälkeen hän ehti olla tovin ajan kehissä ennen kuin seuraava takaisku lävähti päin kasvoja.

Rauhala loukkaantui 9. joulukuuta pelatussa Ilves-paikalliskamppailussa. Eteen tuli kolmen kuukauden mittainen huilijakso.

VIDEO: Dramaattinen hetki: Tappara-kapteeni Otto Rauhala loukkaantuu paikalliskamppailussa

Dramaattinen hetki: Tappara-kapteeni Otto Rauhala loukkaantuu paikalliskamppailussa 0:27

Eikä siinä vielä kaikki. Rauhala palasi kehiin runkosarjan lopulla pelatussa Sport-kamppailussa (8.3.). Kyseinen ottelu päättyi kesken kaiken – uuden loukkaantumisen takia.

– Aika raskaita aikoja on ollut. Ei ole tullut ihan hirveän montaa peliä tälle kaudelle, Rauhala puuskahtaa MTV Urheilulle.

Tilanteen raastavuutta on lisännyt se, että Rauhala toimii Tapparan kapteenina. Hän kantaa luottamustehtävää.

– Kyllähän loukkaantumiset ovat vaikeimpia asioita jääkiekossa. Kun meinaa tuntua siltä, ettei oikein voi auttaa joukkuetta mitenkään muuten kuin tsemppaamalla ja yrittämällä pitää hymyn huulilla hallilla ollessa. Vaikka se välillä vaikeaa onkin, Rauhala miettii, jatkaen:

– Ihan tarpeeksi on ollut huonoa tuuria yhdellä miehellä. Toivotaan, että nuo kaikki olisivat takana päin.

Perjantaina Helsingin vanhan jäähallin uumenista löytyi onnellinen mies.

– Helpotti. Vähän jännitti ennen peliä, että miten kaikki lähtee rullaamaan. Oli kova paikka tulla takaisin, mutta nyt on saatu koneet käyntiin, Rauhala pohti.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Paluu tapahtui hurjassa paikassa, kovien panosten äärellä. Rauhala hyppäsi mukaan, kun Tapparan ja HIFK:n välieräsarja lähti liikkeelle.

Tappara kaatoi HIFK:n toisessa jatkoerässä Veli-Matti Savinaisen maalilla lukemin 3–2.

– Ei ollut ihan paras peli meiltä, mutta hieno taisteluvoitto. Emme luovuttaneet missään vaiheessa. Tasoihin ilman maalivahtia ja jatkoajalla voitto taskuun. Paljon jäi parannettavaa. Kyllä meidän pitää pelata rohkeammin ja tylymmin. Vähän oli vielä sellaista välimallia ilmoilla. Tuli vähän sörtsimisiä, mitkä johtivat takaiskuihin. Ei noita hirveästi ole ollut, eikä niitä saa tulla. Otetaan ne pois, niin homma paranee heti, Rauhala pohti.

Rauhala johdatti Tapparan nelosketjua, jossa laidoilla viilettivät Petteri Puhakka ja Juuso Ikonen. Sen lisäksi hän huhki, normaaliin tapaan, luottoroolissa alivoiman puolella.

– Parempi näin, että pääsi vielä mukaan. Pitää ottaa tästä kaikki irti, Rauhala viitoitti.

Tapparan ja HIFK:n välieräsarja jatkuu tänään lauantaina Helsingissä. Illan ottelu alkaa kello 17.

Lue myös:

    Uusimmat