Tappara tyly vieras Helsingissä! Veli-Matti Savinainen hiljensi kotiyleisön lähes 100 minuutin pelin jälkeen: "Joukkueessa on paljon kiimaa"

Veli-Matti Savinainen sivaltaa Tapparan 3-2-voittomaalin jatkoerässä 0:52
Veli-Matti Savinaisen jatkoeräosuma hiljentää helsinkiläisyleisön.

Tappara otti ensimmäisen kiinnityksen SM-liigan finaalipaikkaan, kun se kaatoi HIFK:n Helsingissä ensimmäisen välieräottelun toisessa jatkoerässä maalein 3-2.

Tapparan sankariksi nousi Veli-Matti Savinainen, joka suti maalin edustalta ratkaisumaalin ajassa 93.49. HIFK-vahti Roope Taponen ei saanut vangittua Mikael Seppälän viivalaukausta ja ensimmäisenä paikalla ollut Savinainen siirsi irtokiekon verkkoon. Toinen syöttöpiste merkittiin Jori Lehterälle.

Joukkueet kohtaavat toisessa ottelussa heti lauantaina jälleen Helsingissä. Poikkeusjärjestely johtuu Tampereen Nokia Arenan varaustilanteesta. Lauantain jälkeen seuraavat kolme ottelua pelataan vuorostaan Tampereella, mikäli sarjassa vielä kolme ottelua tuossa vaiheessa tarvitaan.

– Ei ehkä ihan parasta meiltä. Onneksi huomenna pääsee pelaamaan uudestaan. Viikon pelaamattomuus näkyi alussa. Se on hyvä, että joukkueessa on paljon kiimaa voittaa. Jengi välittää voittamisesta ja on valmis tekemään töitä sen eteen, Savinainen sano C Moren haastattelussa.

HIFK aloitti perjantain ottelussa maalinteon avauserässä. Aleksanteri Kaskimäki sai reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen Victor Berglundilta pitkän avauksen hyökkäyssiniselle, karkasi Tappara-puolustukselta ja laukoi kiekon Christian Heljangon hanskan kautta näyttävällä kaarella verkkoon.

Myös Tappara osui avauserässä sen lopulla. Niko Ojamäki tarjoili Waltteri Merelälle b-pisteiden väiin. Taponen torjui ensimmäisen laukauksen, mutta Merelä siirsi paluukiekon hallitusti maaliin.

Toisessa erässä Seppälän lepsu syöttö omalla alueella koitui Tapparan kohtaloksi. Kristian Vesalainen katkaisi syötön, ja Tappara-puolustuksen sekoillessa kiekko ajautui maalin edustalle Iiro Pakariselle, joka siirsi sen verkkoon.

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta maalia saatiin odottaa viimeiselle minuutille saakka. Petteri Puhakka nosti Tapparan jatkoerään vain 52 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Lähes viiden erän mittaiseksi venyneessä ottelussa maalivahdeilla riitti töitä. Taposelle kirjattiin 30 ja Heljangolle 37 torjuntaa.