Tapparalla tilaisuus paikata Liigan pettymyksiä – CHL jatkuu kovilla suomalaispeleillä

Brady Austin iskee Tapparan 3-2-voiton jatkoajalla 0:49
Tappara on edennyt loistavasti jääkiekon CHL:ssä. HC Lugano kaatui vieraissa jatkoaikaosumalla.

Jääkiekon SM-liigassa vaikeuksissa ollut Tappara voi ensimmäisenä suomalaisjoukkueena varmistaa jatkopaikkansa eurooppalaisten joukkueiden liigassa. Tiistaina pelaavat myös TPS ja HIFK.

Tiistaina pelaavista joukkueista Tappara lähtee jatkamaan urakkaan parhaista asemista. Tamperelaisille alkusyksyn pelit toivat neljä voittoa ja kymmenen pistettä.

Edessä ovat alkulohkossa vielä taistot Skellefteå AIK:ta vastaan. Tiistaina Tappara pelaa Ruotsissa ja viikkoa myöhemmin Tampereella.

– Käymme Ruotsissa nopeasti, eli samana päivänä sinne ja takaisin, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kertoo.

Tapola odottaa Skellefteån kohtaamista innolla.

– Nämä ovat vähän kuin playoff-pelejä. Vastassa on joukkue Ruotsin huipulta ja jos näissä peleissä onnistumme, niin se kantaa varmasti myös kotimaan Liigaan, Tapola toteaa.

Liigassa Tapparan peli ei ole kulkenut aivan toivotulla tavalla ja yhtenä syynä siihen ovat runsaat loukkaantumiset.

– Tahti on tiivis ja loukkaantumisia tulee. (Jukka) Peltola, (Joni) Tuulola ja (Otso) Rantakari ovat varmuudella sivussa. Sitten on paljon kysymysmerkkejä, kuten (Tyler) Morley ja (Kyle) Platzer, Tapola luettelee.

TPS lähtee mittaamaan tasoaan Ruotsin mestaria vastaan

TPS:n pelit ovat kulkeneet kotimaan Liigassa sen jälkeen, kun CHL-kamppailuissa tuli pettymyksiä. Ensimmäisten neljän CHL-pelin saldo oli vain yksi piste. Teoriassa jatkopaikkaan olisi vielä mahdollisuus, mutta käytännössä tilanne näyttää aika hankalalta.

Nyt TPS haasteena on Växjö Lakers. Ensin kotikaukalossa ja sitten vieraissa.

– Saamme vastaan Ruotsin viime kauden mestarin ja pääsemme mittaamaan tasoamme heitä vastaan. Mikäs sen hienompaa, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas huomauttaa.

– Tässä on pelaajilla taas hyvä näytön paikka, Ahokas alleviivaa.

Nashville Predatorsin harjoitusleirillä käynyt Juuso Pärssinen ei ole vielä TPS:n mukana.

– Katsotaan kokoonpanoa sitten lähempänä tarkemmin, Ahokas tuumaa.

HIFK haastaa Frölundan

HIFK on pelannut itsensä hyvään asemaan jatkopaikan kannalta, sillä se johtaa lohkoa tasapisteissä Frölundan kanssa. Samaan aikaan kuitenkin Lions Zürich hengittää niskaan pisteen päässä. HIFK tarvitseekin pisteitä vielä, sillä Lions kohtaa kahdesti lohkon jumbojoukkue Mlada Boleslavin.

Frölunda on CHL-historian menestynein joukkue voittaen kilpailun neljästi. Göteborgilaiset ovat myös hallitseva mestari ja HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen tietää tulevan haasteen.

– Pääsemme kotona haastamaan hyvää joukkuetta. Frölunda on CHL:n menestynein joukkue ja tiedämme edessä olevan tiukka paikka. Meiltä pitää löytyä paras peli-intensiteetti ja luisteluvoiman osaaminen, Peltonen aloittaa lähtökohtien ruotimisen.

– Frölunda on ollut pitkään Ruotsin ja koko Euroopan eliittijoukkueita. Tiedämme mitä he tekevät ja he pelaavat kovaa tempolätkää ja siihen meidän on pystyttävä vastaamaan, Peltonen jatkaa.

Liigaa on pelattu kovalla tahdilla alkukaudesta, mutta Peltosen mukaan pelirasitusta ei pitäisi näkyä tiistaina kiekon pudotessa jäähän.

– Nämä ovat upeita mahdollisuuksia pelata Ruotsin ja Euroopan parhaita joukkueita vastaan. Toivottavasti saamme paljon yleisöä paikalle kannustamaan. Nämä pelit ovat sen verran tärkeitä ja hienoja, että nämä tuovat lisää energiaa. Haluamme menestyä tässä kilpailussa ja nyt meillä on seuraava paikka saavuttaa menestystä. Meidän on oltava vahvasti läsnä pelissä jo ihan pelkän peli-intensiteetin takia, Peltonen muistuttaa.

Rauman Lukko pelaa oman ottelunsa walesilaista Cardiff Devilsia vastaan kotikaukalossaan vasta keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat